HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Nagyot csökkent a magánbankárok bónusza

2011.10.19. 13:24 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-maganbankari-fizetesekEurópa leggazdagabb családjainak magánbankárai kevesebb bónuszt visznek haza, köszönhetően a szigorúbb szabályozásoknak és az elvárt eredmények változásainak.

Míg korábban a bónuszokat főleg egyéni teljesítményre adták, addig sok bank ma már az általános nyereségességre épít, állítják iparági szakértők.

“Ha a magánbankár kitűnően is teljesített az adott évben, akkor is érinti bónuszát, ha a banknak nem ment olyan jól, mondta Sophie De Ferranti, a Valens Goldberg magán vagyonkezelési osztályának vezetője a Reutersnek.

 

A magánbankok egyre nehezebben termelik meg az elvárt profitot az egyre keményebb szabályozások, valamint az alacsony költséget, de nagy nyereséget elváró ügyfelek miatt.

A bankárok fizetése nem változott az elmúlt 12 hónapban,mondta De Ferranti, viszont a teljesítménytől függő díjazás látványosan csökkent.

A magánbanki iparágban az új ügyfelek megszerzéséért és a számukra eladott pénzügyi termékek kapott bónuszok a krízis előtti 50 százalékról 20-30 százalékra csökkentek.

Az ügyfél tanácsadók átlagosan 130.000 és 150.000 svájci frank között keresnek, míg a bankban menedzseri és igazgatói szinten dolgozók 250.000 svájci frank körüli összeget visznek haza. Forrásaink szerint a fizetéscsökkenés persze rontja az egyéni, a csapat és a teljes cég teljesítményét is.

Azt tudni kell, hogy ugyan a magánbankolás a banki munka talán legelegánsabb része, ettől függetlenül a befektetési bankolásban dolgozó kollégák sokszor több pénzt keresnek, mint a gazdagok magánbankárai.

A világválság miatt ráadásul még a fejlődő országokban is lassabban növekedik a gazdagok száma, ezért egyre nehezebb az új, minőségi ügyfelek megszerzése. Emiatt a bankok nem új tehetségeket vesznek fel, hanem a konkurenciától csábítják el a kitűnő ügyfélportfolióval rendelkező magánbankárokat. Így, míg Európában pang a piac, addig például Szingapúrban folyik a harc a képzett és tehetséges magánbankárokért.

Ma már egyértelmű, hogy az ázsiai magánbankárok többe kerülnek, mint európai kollégáik és az is, hogy a londoni és svájci magánbanki fizetések kiegyenlítődtek.

Emiatt a fejvadász cégek már úgy látják, hogy a bankok inkább a már jól pozicionált ügyfélkapcsolati menedzserek megtartására törekednek és nem fordítanak megfelelő figyelmet az új és tehetséges magánbankárok kiképzésére.

Kapcsolódó cikkek:

Svájc helyett Szingapúrt fenyegetik majd adócsalás elősegítésével?

Egyre több az ázsiai milliomos

Svájci bankok és a banktitok Ázsiában

Szingapúri banktitok és a szingapúri bankszámlanyitás előnyei

Ázsiában a magánbankárok többet keresnek, mint Svájcban

Svájci magánbankok

Szólj hozzá!

Címkék: privátbank magánbank svájci magánbankár bónusz svájci bankár fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr703314682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása