HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Liechtensteini alacsony adózású vagyonkezelő alapítványok

2011.11.14. 15:29 külföldi bankszámla


lichtenstein-csaladi-alapitvanyA liechtensteini pénzügyi szektor egyik különlegessége az alapítványi rendszer igénybe vehetősége. Emiatt a tehetős befektetők igen sok alapítványt hoznak létre és működtetnek a hercegségben.

Melyek a lichtensteini alapítványok előnyei, más európai alapítványokkal összehasonlítva?

Például Németországban és a kelet-európai régióban szinte csak akkor lehet az alapítványnak adott pénzt az adóalapból levonni, ha azok nemes vagy közhasznú célt szolgálnak, addig Liechtensteinben a családi alapítványok is rendkívüli adókedvezményeket kaptak, a beérkező összegek levonhatóságáról nem is szólva. A családi alapítványok vagyona az alapítót és családját illetik.  Az ilyen liechtensteini alapítványok mentesek a vagyon, foglalkoztatási és nyereségadó alól.
Tőkeadót azonban minden évben egyszer fizetni kell, ez a családi alapítvány tőkéjének 0.1 százaléka vagy legalább 1000 svájci frank. Ha az alapítvány tőkéje meghaladja a két millió svájci frankot, akkor a tőkeadó 0.75 százalékra csökken. Tízmillió frankos vagyon felett az adó már csak 0.05%. A tőkeadót évente előre kell fizetni.

 

A német példánál maradva, ott is vannak családi alapítványok, ezek azonban ugyanolyan adózási elbánásban részesülnek, mint a cégek, még társasági adót, forgalmi adót és hagyatéki adót is kell fizetniük.

Hogyan lehet liechtensteini családi alapítványt létrehozni?

Először is az alapítónak legalább 30.000 svájci frankkal kell rendelkeznie, ez lesz az alapítvány alaptőkéje. Szükség lesz az alapító által írásban kiállított és aláírt alapítási nyilatkozatra is.
Meg kell nevezni az alapítvány célját, az alapítót és az alapítványi kuratórium (Liechtensteinben tanács) tagjait is.  Az alapítási folyamat a legtöbb esetben még egy hétig sem tart.  Nyilvántartásba vétel vagy meghallgatás alacsony adózású családi alapítvány létrehozásakor Liechtensteinben nem szükséges.

A liechtensteini családi alapítványokat a névtelenség miatt gyakran használják fel külföldiek adókerülésre.

Azt azonban tudni kell, hogy Liechtensteinben családi alapítvány létrehozása teljesen törvényes. Ami illegális, ha valaki ennek segítségével titkolja el jövedelmét hazájának kormánya elől.

Kapcsolódó cikkek:

Liechtenstein, mint adóparadicsom

Mi lesz a liechtensteini banktitokkal?

Bankszámlanyitás és pénzkezelés Lichtensteinben I. rész

Melyik liechtensteini bankban lehet offshore bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Liechtensteini Tröszt (vagyonkezelő) menedzsment

Európai alacsony adózású számlanyitás: Liechtenstein, Luxemburg, Monaco

Liechtenstein bankrendszere

Tudnivalók Liechtensteini bankszámlanyitáshoz

Emelkedett a liechtensteini herceg bankjának profitja

Svájci alacsony adózású bankolás

1 komment

Címkék: lichtenstein bankszámlanyitás liechtenstein bankszámla liechtenstein bankszámlanyitás bankszámlanyitás liechtensteinben bankszámlanyitás lichtensteinben lichtenstein banktitok liechtenstein alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr263382213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HUNAMITY 2019.10.21. 14:25:34

Üdvözletem! Milyen egyéb lehetőség van arra azoknak, akiknek nem áll rendelkezésre 30.000 svájci frank? De mégis szeretnének egy jogbiztonságos alapítvány létre hozni? Várom a korrekt választ, akár privátba is. Köszönöm
süti beállítások módosítása