HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

EU Kamatadó: lukak betömése, kiskapuk megnyitása

2011.09.28. 11:36 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-eu-kamatado-kiskapuAz EU Kamatadó Direktíva az olyan kamatjövedelmekre vonatkozik, amelyek más EU tagállamban keletkeznek, mint ahová a magánszemély be van jelentve (ahol rezidens).

Jelenleg az irányelv minden kamatfizetésre vonatkozik, attól függetlenül, hogy közvetlenül vagy közvetve érkezik kollektív befektetési vállalkozásoktól (például befektetési alapok)

 

 

Az EU kamatadó irányelv vonatkozik:
Készpénz számlák kamataira, értékpapír jövedelmekre, értékesítéskor a feltőkésítés kamataira, értékpapírok visszaváltásakor vagy lejártakor keletkező kamatokra. Vonatkozik az “EU útlevél” segítségével végrehajtott kollektív befektetési vállalkozások hasznára, az olyan EU-n kívülről érkezők jövedelmeire, akik eszközeik több, mint 15 százalékát követelésekbe fektetik és a kollektív befektetési vállalkozásokban a részvények tőkenyereségére, amelyek eszközeik több mint 25 százalékát követelésekbe fektetik.

2008-ban az Európai Bizottság azt javasolta, hogy alakítsák át az adózási irányelvet, hogy bezárják a kiskapukat és csökkentsék a túl sok szabály okozta kockázatot.

Az irányelv kiterjesztéséről szóló utolsó határozat 2011. március 4.-én született, de még nem fogadták el hivatalosan.

A legfontosabb változások, hogy egyrészt adózni fog az életbiztosításokból származó jövedelem, ha az a szerződésben rögzítve több, mint 25 százalékos jövedelmet garantál vagy ér el, bármely kollektív befektetési forma használatával.
Másrészről garantálja az adó beszedését a kifizetésekre akkor is, ha azok adómentes közvetítőkön keresztül folynak (például offshorecégek, alapítványok, vagyonkezelők). A cégeket kétféleképpen listázzák, EU-n belüli és kívüli kategóriákra osztva.

A rendszer az Európai Unió pénzmosás elleni rendelkezésein alapul. A gazdasági szereplőknek az EU-n kívüli közvetítők számára történő kifizetés esetén mindig azonosítaniuk kell a valódi haszonélvezőt. Ha a haszonélvező az EU-ban rezidens, akkor vonatkozik rá az irányelv (információ átadás vagy forrásadó a helyszínen).
Ha a kifizetéseket egy, az EU-n belül létesített struktúra kapja, akkor kifizető ügynökségnek számít és az ennek megfelelő szabályok vonatkoznak rá.

Kiskapuk természetesen így is maradnak.Ilyenek például az iszlám pénzkezelésben rejlő lehetőségek vagy a sukuk.

Kapcsolódó cikkek:

Európai kötelező adóinformáció-csere

Pénzügyi átláthatóság az Európai Unióban

Melyik a legbiztonságosabb külföldi(offshore) bank?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Magán (privát) offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Offshore üzleti bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - A multi-valuta offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Prémium vagy egyszerű számla?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Nemzetközi bankszámlák

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: eu megtakarítási kamatadó irányelv eu megtakarítási kamatadó direktíva

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr483262300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása