HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Pénzügyi átláthatóság az Európai Unióban

2011.09.23. 13:40 külföldi bankszámla


Az átláthatóság természetesen nem arra vonatkozik, hogy az utolsó fillérig számot kéne adni arról, hogy mire költik az adófizető pénzét, hanem arról, hogy Európában teljesen megszűnik a pénzügyi magánélet és a különféle kormányok a polgárok bármilyen pénzügyi információihoz hozzájuthatnak.

A G20 országok költségvetésén akkora lyukat ütött a 2008/2009-es pénzügyi krízis, hogy a banktitkot gyakorló országok belegyeztek a törvényeik “felülvizsgálatába” (például Luxemburg vagy Ausztria). Be fogják vezetni az OECD szabványokat, azaz automatikus adóinformáció-cserét alkalmaznak majd a nemzeti adóhatóságok még a legegyszerűbb adócsalási ügyekben is.

 

Az úgynevezett “adathalász expedíciók” (csoportos információkérés) még nem működhet, de ez gyorsan változni fog, mert az OECD pártolja a teljes kontrollt. Kétoldalú kapcsolatok szintjén a szabványok bekerültek a kettős adózást elkerülő szerződésekbe.

Európai szinten az átvett együttműködési szabványokat az adózási közigazgatási  irányelv tartalmazza, amelyet 2010. végén vizsgáltak felül.

“A nagypapa záradék” azonban minden esetben létezik, az információkérés nem vonatkozhat a 2011. január elseje előtti ügyekre és aláírt szerződésekre.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Melyik a legbiztonságosabb külföldi(offshore) bank?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Magán (privát) offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Offshore üzleti bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - A multi-valuta offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Prémium vagy egyszerű számla?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Nemzetközi bankszámlák

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci banktitok bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban bankszámlanyitás ausztriában külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr523249340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása