HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Az offshore iparról röviden

2011.06.08. 22:53 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-offshore-torteneteA 20. századi valódi kezdetek óta a magas adóknak köszönhetően virágzásnak indult az alacsony adózású (offshore) szektor. Ma már a világ pénzének több mint fele offshore pénzügyi központokban kamatozik. Több,mint 70 nemzetközi hivatalos offshore központ működik (IOFC-International Offshore Financial Centre), de legalább még száz másik ország várná alacsony adókkal a befektetőket.

Az offshore angol szónak nincs kifejezetten egy jelentése. Leginkább arra utal, hogy a múltban a legtöbb alacsony adózású terület sziget volt. Ha nem szó szerint nézzük, akkor azt is jelenti az offshore, azaz távol a partoktól, hogy az alacsony adózású területek kívül esnek a magas adózású országok ellenőrzési hatáskörén. Bár a magas adózású országok mindent megtennének ez ellen.

 

A múlt század utolsó éveire úgy tűnt, hogy a magas adózású országok elfogadták az offshore központokat. Részben azért, mert a gazdag országok maguk is kialakítottak saját adókedvezményeket és ösztönzőket. Ráadásul a gazdag országok és polgáraik is bőséges profitot termeltek az offshore eszközök felhasználásával. Az OECD már elkezdte emlegetni a “káros adóversenyt” és az EU is panaszkodott a “tisztességtelen adózási gyakorlatok” miatt. De a valóságban azóta sem történt igazából semmi, ami megváltoztatta volna az offshore iparág működését.

Sőt valójában az történt, hogy sok, hagyományosan trópusi gyümölcstermeléssel foglalkozó ország elkezdett átalakulni kis, alacsony adózású pénzügyi központtá.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Külföldi bankszámla

Hogyan kell összehasonlítani a külföldi (offshore) és a hazai (onshore) bankszámlát?

Szükségük van-e a külföldre költözőknek offshore bankszámlára?

Hogyan lehet elkerülni az Európai Megtakarítási Kamatadó Irányelvet?

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

Az offshore ügyfelekre kéne figyelniük a bankoknak

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Melyik alacsony adózású befektetés adja a legjobb hozamot? I.rész

Mi a jobb, külföldi ingatlan vásárlás vagy alacsony adózású befektetés?

Szólj hozzá!

Címkék: offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás offshore cégalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr282969300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása