HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci pénzmosási adatok

2011.05.16. 14:26 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-svajci-penzmosasTavaly 2009-hez képest több pénzmosási kísérlet (több mint 1000) történt Svájcban, de kisebb értékben, jelentette a rendőrség.

Az ügyek számának harminc százalékos emelkedése ellenére, a manipulációkban forgó pénz értéke a felére csökkent,847 millió svájci frankra, amely átlagosnak mondható az elmúlt tíz évet tekintve, írja a swissinfo.com

 

 

A nyilatkozatok szerint az esetek számának növekedését az egyre több bejelentésnek köszönhetik, amelyek eljutottak a hatóságokhoz. A pénzmosás elleni iroda vezetője szerint a munka egyszerűbbé és hatékonyabbá vált.

A növekedés nagyrészt két esetnek köszönhető, amelyek miatt egy sor bejelentés érkezett, így sok ügy lett belőle.Ezeken kívül a pénzügyi közvetítőkre vonatkozó 2009-es jogszabályok megszegése miatt is egyre több a panasz, áll az éves jelentésben.

Mint tavaly, idén is a gyanús esetek nagy részét a banki szektorból jelentették, ismét megelőzve a fizetési szolgáltatókat.

A tavalyi jelentésről szóló cikkünk!

A hét vizsgált magas értékű ügylet egyike sem haladta meg a száz millió svájci frankos értéket.

A tavalyi 850 millió franknyi pénzmosásban érintett összeg nagyságáőt a 2009-es 2.23 milliárd frankkal érdemes összevetni.

A terrorizmus támogatása

2009. és 2010. között jelentősen nőtt az olyan felderített pénzmosások száma, amelyek a terrorizmus támogatásához köthetők. Három jelentős eset egyébként összesen nyolc vizsgálatot indított el, mert több érintett vállalkozás is előkerült. A terrorizmussal kapcsolatos vizsgálatok során kiderült, hogy egyetlen eset sem hozható összefüggésbe kőrözött terroristákkal.
Kapcsolódó cikkek:

Svájcba menekítik az arabok vagyonukat a zavargások miatt

Svájci bankokat érintő nemzetközi jogsegély büntető ügyekben

A svájci banktitok korlátai

Szólj hozzá!

Címkék: pénzmosás bankszámla bankok svájci bank svájci cég svájci banktitok cégalapítás svájcban svájci bankok svájci bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr552908114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása