HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci osztrák adóegyezmény

2012.04.13. 05:55 külföldi bankszámla


Svájc és Ausztriában elvben már megegyeztek adózási kérdésekben. Ezt Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter nyilatkozta újságíróknak portugáliai látogatása során.

Az egyezményt pénteken Bernben írják alá Eveline Widmer-Schlumpf svájci pénzügyminiszterrel.
A megállapodás tartalmáról azonban sem a szövetségi pénzügyminisztérium(EFD) , sem a nemzetközi pénzügyi kérdésekért felelős államtitkárság (SIF) sem nyilatkozott.

 

Az osztrákoktól azonban kiszivárgott, hogy 15 és 38 százalék közötti forrásadóban állapodtak meg. Ez valamivel kevesebb, mint amennyit a németeknek sikerült elérniük, akik akár 41 százalék forrásadót fizethetnek kamatjövedelmeik után, pontosan ugyanaqnnyit, mint otthon.

Ez amiatt lehet, hogy Németországban az adókerülési eljárások vonatkoznak a kereskedelmi, örölési és vagyonadóra is, míg Ausztriában csak a tőkenyereségadóra és esetleg a társasági adóra.

A korábban meg nem adóztatott svájci bankszámlákon pihenő pénzek esetén a korábbi tőkenyereségek 25 százalékát kell befizetni. Ez a jelenlegi számítások szerin 50 millió eurónyi összeggel gazdagítja majd az osztrák államkincstárat.

A svájci bankokból 2013-ban kezdenek majd Ausztriába “folyni” a pénzek.

Az osztrák várakozások szerint a 2013. január elsején életbe lépő egyezmény rögtön működésbe lép. A legtöbb pénz várhatóan jövő év közepén fog érkezni.

Az osztrák költségvetés körülbelül egymilliárd euró bevételre számít a “fekete pénz adóból”, azonban hivatalosan még nem lehet tudni, hogy valójában mennyi pénz érkezik majd.

Kapcsolódó cikkek:

A svájci-német adószerződés margójára

Tovább lángol a német-svájci vita az adónyomozók elleni elfogatóparancs miatt

Svájc körözést adott ki három német adónyomozó ellen!

Nem lehet felhasználni a svájci bankból lopott adatokat

Már megint a svájci banktitok

Svájc sokkal drágább, mint az európai szomszédok

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci adó svájci bankok ausztria bankok svájci banki ügyfél svájci adófizetés svájci adóbotrány svájci adócsalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr294403291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása