HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hűek maradtak a megszűnt Wegelin svájci privátbank ügyfelei az új Notenstein bankhoz

2012.04.12. 05:55 külföldi bankszámla

 


A legrégebbi svájci bank, a Wegelin eladása után az ügyfelek hűek maradtak az új bankhoz, amely most már a Raiffeisen tulajdona és a Notenstein névre váltott. Bár a kezelt vagyonok összege kicsit csökkent, de jóval kisebb mértékben, mint a viharos januári történések ideje alatt, írja az NZZ.

A Wegelin megvásárlása után számítottak az eszközök csökkenésére, nyilatkozta Adrian Künzi, az új svájci privátbankvezetője, szerinte ez természetes az újrakezdés miatt.

 

Az első Notenstein szervezte előadáson a pénzügyi közvetítők természetesen arra voltak kíváncsiak, hogy mennyivel csökkent a bankban kezelt eszközök értéke. Künzi szerint a bankból és leányvállalataiból februárban összesen 768 millió svájci frank folyt ki, de a kitűnő tőzsdei teljesítmény miatt ez csak 550 millió frank lett, így 21.4 milliárd svájci frankot szaporítanak az új svájci privátbankban.

Januárban ennél nagyobb volt a tőkekiáramlás, februárban kezdett normalizálódni a helyzet, márciusban pedig már nyugalom volt, nyilatkozta Künzi, de számokat nem említett.

“Viharosan indult az év”, jellemezte Künzi az elmúlt három hónapot. A bank megvásárlását és átvételét a Raiffeisen 18 nap alatt megoldotta, ami csak azért volt lehetséges, mert Wegelin szerencsére egyetlen feladatát sem szervezte ki. Az IT, a vállalati arculatért és a designért felelős részlegek is a házon belül voltak. A projektet a legendás svájci szervezettség jegyében, kicsit katonásan bonyolították le, a résztvevőknek reggel hétkor és este nyolckor jelenteniük kellett. Azonban látványos sikerrel vették az akadályokat.

Künzi nem minden büszkeség nélkül jelenthette ki, hogy a bank átvételéről egy szó sem szivárgott ki, pedig több, mint 125 munkatárs volt érintett a projektben. Ennek oka, hogy a munkatársak roppant motiváltak és optimisták.

Kapcsolódó cikkek:

A válság jót tett a svájci szövetkezeti bankoknak

Raiffeisen: siker és növekedés

A legnépszerűbb cégek Svájcban

Melyik a legrégebben működő svájci bank?

Amerikai adóvita miatt adták el a legrégebbi svájci bankot

Szólj hozzá!

Címkék: raiffeisen svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci banki ügyfél wegelin notenstein

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr804387218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása