HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájci banktitok már csak történelem - Raymond Bär

2012.04.12. 05:58 külföldi bankszámla

 


A svájci bankoknak segíteniük kellene az ügyfeleket, hogy bejelenthessék vagyonukat a külföldi adóhatóságoknak és el kellene törölni a vagyonok titkosságát garantáló törvényeket, nyilatkozta Raymond Bär, a Julius Bär Group Ltd. leköszönő elnöke.

“Sérteni fogja Svájc, mint megbízható üzleti partner hírnevét, ha az ügyfelek nem kapnak egységes lehetőséget, hogy tisztázzák a múltjukat”, mondta Bär, a kilenc éves vezérigazgatóságának végét jelentő leköszönésének alkalmából. “A svájci banktitok, ahogy mi ismerjük, már történelem”.

 

Svájc aláírta az adószerződéseket Németországgal és Angliával, ha a parlamentek ratifikálják, akkor a svájci bankszámlák brit és német tulajdonosainak visszamenőlegesen is adót kell fizetniük és egy újfajta forrásadót a jövőben keletkező jövedelmeikre.
Az amerikai hatóságokkal is tárgyalnak, mert 11 svájci bank bank után nyomoznak éppen, köztük a Julius Bär és a Credit Suisse AG is érintettek, írja a Bloomberg.

Svájc közben mindent megtesz azért, hogy ne offshore adóparadicsomként tartsák számon. Ennek legfőbb akadálya az 1934-ben elfogadott svájci banktitok törvény, amelyet most már a fél világ támad, mert szerintük lehetővé teszi, hogy a svájci bankszámlák tulajdonosai elkerüljék vagyonuk lakhelyük szerinti adózását.

Bär szerint a svájci bankszektornak nagyon keményen kell dolgoznia az úgynevezett “fehér pénz” stratégián, szerinte is az automatikus információ-csere helyett a forrásadó megoldás a célravezetőbb.

Raymond Bärt hosszú évek vezérigazgatósága után Daniel J Sauter váltja az 1890-ben a Bär család által alapított privátbank élén. Közben az amerikai hatóságok nyomoznak a bank ellen, bár hatalmas összegű büntetés kifizetése esetén elállnak a vádemeléstől. Közben a Julius Bär bank támogatásáról biztosította azt a két alkalmazottját, akiket még októberben gyanúsítottak meg azzal, hogy elősegítették 180 amerikai ügyfelüket abban, hogy 600 millió dollárnyi összeget rejtsenek el az amerikai adóhivatal (IRS) elöl.

Az amerikai nyomozás miatt szűnt meg Svájc legrégebbi bankja a Wegelin, amelynek utódlásáról itt olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek:

A világ 50 legbiztonságosabb bankja

Még mindig Svájcba megy a pénz

Két díjat is nyert a Julius Bär magánbank Ázsiában

A Julius Bär lendületből veti meg a lábát Ázsiában

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban svájci banki ügyfél bär

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr944387222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása