HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Véget ér a gazdagoknak szóló szingapúri letelepedési program

2012.04.10. 04:09 külföldi bankszámla

 


Szingapúrban hamarosan megszüntetik azt a lehetőséget, hogy vagyonos külföldi magánszemélyek befektetéseikért cserébe letelepedhessenek a szigeten. A szigorítás oka, hogy a gazdag külföldiek Svájchoz hasonlóan felverték az ingatlanárakat és ez kivívta a szavazók nemtetszését.

A Szingapúri Monetáris Hatóság hamarosan lezárja az úgynevezett “Financial Investor Scheme” elnevezésű programját. A program keretében legalább 20 millió szingapúri dollár vagyonnal rendelkező magánemberek kaptak gyorsított eljárás keretében letelepedési engedélyt, ha legalább öt évig tíz millió szingapúri dollárt fektettek be az országban, írja a Business Times.

 

A szingapúri miniszterelnök az intézkedést az ingatlanok gyors áremlekdésével és azzal magyarázta, hogy az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek száma elérte az 5.2 millió főnyi lakosság harmadát. A kormány megemelte a nem szingapúriak helyi ingatlanvásárlásának illetékét, szigorították a külföldiek alkalmazásának szabályait és a külföldieket alkalmazó cégek terheit is megemelték.

Mivel az elemzések szerint a másik szingapúri letelpedési program a “Global Investor Program” sokkal sikeresebb, mert magasabb minőségű bevándorlást generált, olyan külföldiek érkeztek, akik valóban hozzájárultak Szingapúr gazdaságához, így ezt a letelepedési lehetőséget nem szüntetik meg.

A tervek szerint azok a befektetők telepedhetnek majd le Szingapúrban, akik 2.5 millió szingapúri dollárt fektetnek be vagy helyi vállakozásukat fejlesztik, amelynek éves bevétele eléri a 30 millió szingapúri dollárt.

A már kiadott állandó tartózkodási engedélyeket is átvizsgálják, amikor lejárnak a három vagy ötéves periódusok. A megújításhoz szükséges lesz annak bizonyítása, hogy meghatározott mennyiségű összeget költött a kérvényező a városban.

A sok betelepülő külföldi miatt a kormányzat nagyon komolyan gondolja, hogy hosszútávon kell stabilizálni az ingatlanpiacot. A Financial Investor program keretében jelenleg kétmillió dollárt lehet ingatlanra költeni a befektetett tízmillióból.

A Boston Consulting Group 2011. májusában elkészült felmérése alapján a szingapúri milliomosok száma nőtt a leggyorsabban, majd 33 százalékkal. Egyébként már így is a városban élt a legtöbb milliomos (15.5%), megelőzve Svájcot és Katart.

A szingapúri lakásárak három év után először csökkentek, miután megjelentek a kormány által bevezetendő új adókról a hírek. Külföldiek és cégek 10 százalékos illetéket fizetnek december óta szingapúri ingatlanvásárláskor.

A városba egyébként közel egy millió ember költözött 2005. óta, amikor a kormány könnyített a bevándorlási szabályokon, hogy enyhítsék a születések csökkenő számának követelményeit. A beáramló külföldiek emelkedő száma azonban zsúfolt tömegközlekedéshez, drágább ingatlanárakhoz és alacsonyabb színvonalú oktatáshoz vezetett, emiatt a kormányzó Lee miniszterelnök pártja a legkisebb fölénnyel nyerte a választásokat az ország 1965-ben történt függetlené válása óta.

Kapcsolódó cikkek:

A világ 50 legbiztonságosabb bankja

Pénzügyi központok sorrendje

Pénz küldése szingapúri bankszámlára

Számlanyitás Szingapúrban: Gyakorlati útmutató

Szólj hozzá!

Címkék: szingapúr szingapúri bankszámlanyitás szingapúrban szingapúrba szingapúri bank szingapúri bankok szingapúri adók szingapúri offshore bankszámla nyitás szingapúri cégalapítás szingapúri bevándorlás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr394374583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása