HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A SVÁJCI ADÓEGYEZMÉNY A TÉMA NÉMETORSZÁGBAN

2012.03.30. 03:05 külföldi bankszámla

 


A svájciak olyan módosításokat javasoltak a korábban már egyszer elfogadott Rubik-adóegyezményhez képest, amelyek az SPD és a Zöldek számára is elfogadhatóvá teszik a szerződést.

A svájciak már alá is írták a módosított egyezményt és csak a berlini gyors választa várnak, közölte a svájci nagykövetség.

 

A megállapodásnak már 2013-ban életbe kellene lépnie. A Szövetségi Pénzügyminisztériumnak még a héten tudnia kellene, hogy lesz-e megegyezés. A költségvetés miatt nagyon gyorsan lépni kellene a ratifikációs eljárással. A német pénzügyminisztérium szóvivője szerint amilyen gyorsan csak lehet dönteni fognak, írja az NZZ online kiadása.

Az SPD irányadó politikusai szerint a svájciak által javaolt megoldások elfogadhatók a szociáldemokraták és a zöldek vezette tartományok számára is. Az érintett tartományok miniszterelnökei péntekre hívták össze a parlamenteket jóváhagyásra. A különböző szövetségi tanácsok jóváhagyása feltétlenül szükséges az adóegyezmény elfogadásához.

Ha a felsőházak elfogadják a változtatásokat, akkor a két ország pénzügyminiszterei ellenjegyzik az új megállapodást. A nemzetközi pénzügyi szakállamtitkárság szóvivője újságírói kérdésre megerősítette, hogy mindez még ezen a héten megtörténhet.

Korábban a baloldali vezetésű tartományok gyakran vádolták azzal a svájci bankokat, hogy elősegítik a német állampolgárokat adózatlan vagyonuk elrejtésében. Ezért korábban azzal fenyegettek, hogy nem szavazzák meg a két ország adómegállapodását.

Kapcsolódó cikkek:

A svájci pénzpiaci szabályzó fokozott adóinformáció-cserét javasol

Még mindig Svájcba megy a pénz

Veszélyben a svájci Rubik-adóegyezmények

A svájci Rubik Adóegyezmény garantálja a banktitkot

Sok milliárdba kerülnek a svájci bankoknak az új adóegyezmények

Az EU újratárgyaltatná a svájci adóegyezményeket

Továbbra is nagy a nyomás Svájcon az adóügyek miatt

Az EU adóügyi főnökének nem tetszenek a Svájccal kötött adószerződések

A svájci magánbankárok szerint elég volt az EU-val kötött adóegyezményekből

A többfokozatú svájci banktitok kialakulása

Szólj hozzá!

Címkék: adózás svájcban svájci adóoptimalizálás német bankszámlanyitás svájci német adóvita

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr614349303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása