HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hongkong, London és Szingapúr versenyeznek az offshore jüan piacért

2012.03.29. 05:10 külföldi bankszámla

 


kínai jüant egyre többet használják a környező országok, hogy közvetlenül vásároljanak kínai termékeket, illetve jüanban denominált értékpapírokat és kötvényeket vásároljanak. Azoffshore jüan piac folyamatosan nő, mert a külföldi bankok egyre több ügylet elszámolására használják fel a kínai fizetőeszközt.

Hongkong, Szingapúr és London mind kötnek nemzetközi ügyleteket jüanban, a legtöbbet Hongkongban. A hongkongi monetáris hatóság (HKMA) adatai szerint 2011. első 11 hónapjában 1.5 billiárd jüan értékben kötöttek üzleteket, ez a kínai anyaországgal folytatott kereskedelem 80 százalékának felel meg, jelentette a People Daily.

 

Szingapúr nem adott még ki hivatalos adatokat a témában, de az biztos, hogy a jüan kereskedelmének mértéke az elmúlt években a többszörösére nőtt.

Az egyértelmű, hogy London, Hongkong és Szingapúr küzdenek egymással, hogy minél nagyobb szeletet hasítsanak maguknak a jüan kereskedelemből. Hongkong természetesen előnyben van. Szingapúr Dél-Kelet Ázsiában van, szoros kereskedelmi kapcsolatban áll Kínával és elég nagy kínai nyelvű kisebbséggel rendelkezik, ez szintén előnyös pozíció. London igazából csak a hagyományos kitűnő hongkongi kapcsolatokra számíthat.

A jüan üzlet kezdeti fejlődése attól függ, hogy melyik városnak fog kedvezni a kínai kormány. Ugyanakkor hosszútávon akár mindhárom kereskedelmi központnak busás hasznot hajthat, ezért London és Szingapúr is aktívan fejlesztik az offshore jüan kereskedelmet.

Kapcsolódó cikkek:

Kínában csökkennek a banki költségek

Offshore renminbi termékeket indított az OCBC bank

Érdemes-e kínai bankszámlát nyitni?

Hogyan kell Sanghajban bankszámlát nyitni?

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Szólj hozzá!

Címkék: london hongkong szingapúr jüan offshore jüan piac reminbi jüan árfolyam jüan kereskedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr14347102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása