HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Pénzügyi központok erősorrendje

2012.03.27. 03:40 külföldi bankszámla

 

A Z/Yen Group által összeállított  Globális Pénzügyi Központok Index (GFCI) 77 pénzügyi központot hasonlít össze a legfontosabb adatok és egy kérdőíves felmérés alapján. A lista 2007. óta jelenik meg és félévente frissítik.

Az értékelés alapjául szolgáló nyolcvan féle mérőszámot öt fő csoportra osztják: emberek, üzleti környezet, infrastruktúra, piaci hozzáférés és általános versenyképesség.

A kérdőíves felmérés a különböző pénzügyi központokban tevékenykedő, főleg nemzetközi pénzügyi szolgáltatóknál dolgozó szakemberek megkérdezésével készül. A legújabb felméréshez 1778 szakember küldte el a kitöltött kérdőívet.

 

A 2011-es felmérés legfontosabb tanulságai, hogy az ázsiai és csendes-óceáni térség rohamos fejlődése megtorpant. A korábban óriási léptekkel fejlődő Hongkong, Szingapúr, Tokió, Shanghai, Peking, Taipei és
Shenzhen, mind jelentősen vesztettek helyezésükből nemzetközi összehasonlításban. A legnagyobb vesztesek a kínai városok, még Hongkong is 16 pontot zuhanva, már 27 ponttal van lemaradva London mögött.

A szakértők szerint az ázsiai pénzügyi központok megtorpanása csak időleges, de a kínaiak fejlődése igen kéréses, amíg nem enyhítenek a valuta-szabályzásokon. Érdemes megemlíteni, hogy említett térségben csak Szöul és Sydney teljesítettek jól.

Az offshore központok kezdenek magukhoz térni az elmúlt négy év ellenük folytatott gazdasági hadjáratainak veszteségeiből. Jersey, Guernsey, a Kajmán-szigetek, a Man-sziget, Gibraltár és Mautitius mind feljebb léptek a listán.

Természetesen az alacsony adókkal rendelkező, de nem offshore terület Zürich, Genf és Luxemburg is javítottak a helyezésükön.

A GFCI szerint a pénzügyi központok sorrendje:
1. London
2.New York
3.Hong Kong
4. Szingapúr
5.Tokió
6.Zürich
……..
……..
……..
74.Budapest
75.Bahamák
76.Reykjavik
77. Athén

Kapcsolódó cikkek:

Még mindig Jersey a legelismertebb offshore pénzügyi központ

Liechtenstein leszámol az adóparadicsomi hírnévvel

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

 

Szólj hozzá!

Címkék: london hongkong new york tokió zürich genf luxemburg pénzügyi központok offshore központok sangháj

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr824342594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása