HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

VESZÉLYBEN A SVÁJCI RUBIK-ADÓEGYEZMÉNYEK

2012.03.22. 05:07 külföldi bankszámla

 

Az angolokkal kötött módosított adószerződés élesztette újjá a svájciak reményeit, hogy sikerülhet megmenteni a banktitkot. Azonban az Európai Bizottságot nagyon feldühítették a Rubik-adószerződések és mindent megtesznek a kiskapuk bezárásáért és egyáltalán azért, hogy Svájcot teljesen sarokba szorítsák.

A Rubik-adóegyezmények volt Svájc válasza az EU egyre erősebb nyomására az automatikus adóinformáció-cserebevezetésére, ráadásul az EU mindent megtesz a banktitok megszüntetéséért is.


A Rubik-egyezmények lényege az, hogy a svájci offshore bankszámlák tulajdonosainak neve titokban marad, viszont a bankok visszamenőlegesen is adót fizetnek utánuk, illetve a névtelenség tiszteletben tartásával továbbítják a különböző államok felé a forrásadót.

Angliával és Németországgal sikerült is aláírni a megújított adóegyezményt, csak az Európa Tanács fenyegetőzött, hogy az új egyezmények ellentétesek az Európai Kamatadó Direktíva már hatályba lépett elemeivel, amelyek értelmében a svájci bankok a forrásadót fizették az európai kliensek bankszámlái után.

Kedden megint újítottak az angolokkal kötött Rubik-egyezményen melynek értelmében csak olyan nyereségekre vonatkozik, amelyekre a Kamatadó Direktíva nem. A kamatjövedelemre vonatkozó adókat továbbra is az uniós irányelvnek megfelelően szedik és csak az ezen kívüli nyereségekre vonatkozik az új egyezmény.

Több apróságot is megváltoztattak az átírt megállapodásban, de az egyik leglényegesebb pont továbbra is az, hogy a forrásadó fizetéssel a svájci bankok egyszer és mindenkorra teljesítik az adófizetési kötelezettségeket. Más szavakkal ennyit az automatikus adóinformáció cseréről.

A swissinfonak nyilatkozó szakértők szerint, ezt nem hagyhatja az EU, mert ellentmond a Megtakarítási Kamatadó Irányelvnek.
Az európai országoknak uganis kétségbeesetten kell a pénz és mindent meg fognak tenni azért, hogy minél többet ki tudjanak csalogatni a svájci széfekből.

A Németországgal kötött hasonló szerződés miatt ellenzéki képviselők apelláltak a német parlamentben, különféle változtatásokat követelve.

A Rubik-adóegyezmények a legkeményebb kritikák szerint tele vannak kiskapukkal, hogy az érintettek kicsúszhassanak a hálóból. A szakértők szerint elég ötszáz dollárért egy panamai vagyonkezelőt (trust) létrehozni és már el is van intézve az adóprobléma.

Kapcsolódó cikkek:

A svájci Rubik Adóegyezmény garantálja a banktitkot

Sok milliárdba kerülnek a svájci bankoknak az új adóegyezmények

Az EU újratárgyaltatná a svájci adóegyezményeket

Továbbra is nagy a nyomás Svájcon az adóügyek miatt

Az EU adóügyi főnökének nem tetszenek a Svájccal kötött adószerződések

A svájci magánbankárok szerint elég volt az EU-val kötött adóegyezményekből

A többfokozatú svájci banktitok kialakulása

Szólj hozzá!

Címkék: svájci adó svájci adóoptimalizálás svájci adók svájci adórendszer svájci adózás svájci adófizetés svájci adóbotrány svájci adókerülés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr104332125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása