HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Brazil munkavállalási vízum megszerzése

2012.03.22. 05:11 külföldi bankszámla

 


Az elmúlt évben húsz százalékkal emelkedett Brazíliában a külföldieknek kiadottmunkavállalási engedélyek száma. Brazíliának szüksége van (mint minden országnak) a jól képzett munkaerőre. Mégsem olyan egyszerű megszerezni a munkavállalásra és tartózkodásra feljogosító engedélyt.

brazil munkavállalási vízum megszerzéséhez szükséges dokumentumok listája igen hosszú és kitöltött űrlapokat személyesen kell benyújtani azon a területileg illetékes konzulátoson, amelyhez tartozik a kérvényező lakhelye, ahol az elmúlt 12 hónapban tartózkodott.

 

Szükség van a lakhely szerinti rendőrségtől büntetlenséget igazoló iratra (vagy erkölcsi bizonyítványra), száz dollárnyi illetékre és a brazíliai munkavállalást igazoló szerződésre az azt kibocsátó cégtől vagy szervezettől.

Amint összegyűltek a szükséges iratok és sikerült ezeket személyesen leadni a konzulátoson, az eljárás hivatalos ideje mindössze 5 nap. Ebben azonban senki se bízzon túlságosan, hogy ennyi idő alatt meg is történik. Ha szükséges a konzulátus fenntartja magának a jogot, hogy más kapcsolódó információkat is kérjen, illetve személyes beszélgetésre hívja be a kérvényezőt, amely meghosszabbíthatja az ügyintézést.

Ügyintézés szempontjából érdemes olyan cégnél munkát találni, amely brazil tulajdonban van, de legalábbis van kirendeltsége Brazíliában. Ilyen esetben ugyanis a cég, mint szponzor általában gondoskodik a vízumról.

A jelenlegi helyzet szerint csak olyan külföldi cég kérhet munkavállalási vízumot külföldi alkalmazottja számára, amelyik legalább 200.000 dollárnyi összeget fektett be Brazíliában. Egyéni befektetők is kaphatnak vízumot. Több hivatalos forrás szerint is, ehhez legalább 150.000 brazil reálnyi összeget kell az országba vinni, és ott bankba helyezni.

A brazil munkavállalási vízum megszerzéséhez szükséges dokumentumok listája:

-Kitöltött kérvény,
-Nyilatkozat a jövedelemről, minden külföldről származó jövedelmet jelenteni kell a brazil adóhatóságnak.
-A kérvényező útlevelének másolata, amelynek az összes oldalát (az üreseket is) közjegyzőnek kell hitelesítenie.
-Munkavállalási szerződés,
-A munkakörhöz szükséges képzettség és tapasztalat igazolása,
-A brazil adószám másolata (CPF),
-Aláírt és hitelesített nyilatkozat arról, hogy a kérelmező brazíliai tartózkodása alatt vállaja az anyagi felelősséget bármely felmerülő egészségügyi költségért,
-A brazil munkaadó nyilatkozata, amelyben szereplnie kell a munkaszerződés lejárati dátumának is.
-A kérelmező és családtagjai által befizetett regisztrációs díj nyugtája.

Kapcsolódó cikkek:

Bevándorlás Brazíliába I. rész alapismeretek és vízum követelmények

Bevándorlás Brazíliába

Kivándorlás Brazíliába cégalapítással

Brazil céges bankszámla megnyitásának feltételei és menete

 

Szólj hozzá!

Címkék: brazil bankszámlanyitás brazília kivándorlás brazília cégalapítás brazília bankszámlanyitás brazília vízum brazília letelepedés brazília munka brazília munkavállalás brazília tartózkodási engedély brazília kiköltözés brazil vízum brazil munkavállalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr764332126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása