HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bevándorlás Brazíliába: Alapismeretek és vízumkövetelmények

2012.03.21. 05:55 külföldi bankszámla

  

Egyre többen szeretnének bevándorolni Brazíliába, ennek okairól korábban már írtunk.
A brazil gazdaságnak jelenleg még igen nagy szüksége van jól képzett külföldi munkaerőre, akiket még európai viszonylatban is rendkívül jól megfizetnek . Emiatt is érdemes lehet munkát vállalni és bevándorolni Brazíliába.

Vízum nélkül legfeljebb három hónapot lehet turisztikai céllal tölteni az országban. Azt a határátlépéskor döntik el, hogy a lehetséges három hónapból mennyit időt adnak, ezt érdemes nagyon jól megnézni a belépőkártyán, amelyre ráírják vagy rápecsételik a Brazíliában tölthető napok számát. Ha túl rövid a Brazíliában eltölthető idő, akkor természetesen lehet hosszabbítani a vízumot csekély díj ellenében.

 

A legegyszerűbben brazíliai bevándorlásra és letelepedésre megszerezhető vízum a családegyesítési. Ehhez azonban házastárs szükséges, előny ha gyerekek is vannak. Ilyenkor elég a házassági anyakönyvi kivonat eredetije, ha az esküvő Brazíliában volt, vagy pedig a hivatalos fordítás. Fényképek a kérelmezőről és a házastársról is. Igazolni kell a lakcímet, mert ellenőrizni fogják, hogy a család valóban együtt él-e. A beadástól számítva akár hat hónap, de egy év is eltelhet a vízum kiadásáig.

A hosszabb ideig tartó, de letelepedéssel nem járó tevékenységekhez úgynevezett időszakos brazil vízumot lehet felvenni (Visto temporario).

Például szakemberek ilyet kaphatnak két évet meg nem haladó időszakra, ezt azonban újabb két évre lehet hosszabbítani. Ilyet általában olyan munkavállalók kapnak, akik határozott idejű munkaszerződést kötöttek valamelyik brazil céggel. A kérvényezőnek legalább fizetése egy részét Brazíliában kell megkapnia.

Ilyen vízum jár a meghívott sportolóknak és művészeknek is. A vízum kérelmet a brazil munkaügyi minisztériumnak kell leadnia annak a brazil szervezetnek, amely meghívta a külföldit. A Brazíliában dolgozó külföldi újságírók is ilyen vízumot kérvényezhetnek, a pályázó nem kaphatja meg a fizetését Brazíliában, azaz külföldről kell származnia. Ebbe a csoportba tartoznak még a hajók legénységei, illetve a kutatók és tudósok is.

Az időszakos vízumot igénylők csoportjába tartoznak olyan tevékenységek is, amelyek nem járnak Brazíliában fizetséggel, mint a diákok,a misszionáriusok, a gyakornokok(legfeljebb egy éves vízumot kaphatnak), illetve az országba orvosi kezelésre beutazók is.

A vízum birtokosának családtagjai vagy eltartottjai is kérvényezhetik, hogy a vízum hatályának idejére az országban tartózkodhassanak, de ez idő alatt nem végezhetnek semmilyen jövedelemtermelő foglalatosságot.

Azonban ha a benntartózkodás ideje alatt munkát szereznek, akkor semmi akadálya, hogy a vízumot állandó tartózkodási engedélyre váltsák át.

Kapcsolódó cikkek:

Bevándorlás Brazíliába

Kivándorlás Brazíliába cégalapítással

Brazil céges bankszámla megnyitásának feltételei és menete

Brazil bankszámla nyitás

 

Szólj hozzá!

Címkék: bevándorlás brazíliába brazil vízum brazil munkavállalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr724329803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása