HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Kártyás fizetéshez kapcsolódó költségek csokentése II. rész

2012.03.20. 14:24 külföldi bankszámla

 


A cikk a “Feldolgozási költségek csökkentése a kártyás fizetések során ” folytatása.

Amikor új feldolgozóval tárgyal az ügyfél vagy csak a korábbi díjakat akarja újratárgyalni, akkor érdemes nagyon körültekintően eljárni. Ha csak a minél nagyobb árengedményre koncentrál valaki, akkor az éves díjat fogják megemelni. Ha a kivonatok elkészítésének és kezelésének ártás sikerül lverni, akkor kötelező havi minimumot állapítanak meg.

Az egyetlen módja annak, hogy kiderüljön mennyire versenyképes a feldolgozó ára, ha mindent számításba veszünk. Úgy érdemes összehasonlítani a feldolgozók árait, hogy minden felmerülő költséget összeadva a kapott összeget el kell osztani az összes eladás generálta bevétellel. Az eredmény lesz a valós költségráta.

 

Például, ha a havi bevétel a kártyás eladásokból 10.000 euró havonta és a feldolgozási költsége ennek 250 euró, akkor a költségráta 2.50% (250/10.000).

Ez az egyedüli olyan mutató, amelynek alapján valóban össze lehet hasonlítani a feldolgozókat és megállapítani, hogy melyikük a versenyképesebb. Minden díjat, jutalékot stb. belevéve a feldolgozónak már nem lesz lehetősége manipilálni az árat.

Összességében nem kell iparági szakértőnek lenni ahhoz, hogy valaki csökkenteni tudja a kártyás fizetéshez kapcsolódó kölktségek árát. Egyszerűen utána kell nézni az Interchange árának, megnézni, hogy milyen csomagban fizeti a díjakat valójában és összehasonlítani a feldolgozók árainak versenyképességét.

Így sokkal kevesebb pénz vándorol a nehezen megszerzett profit árából a feldolgozó (credit card processor) zsebébe.

Az amerikai példák alapján, akár 40 százalékos megtakarítást is el lehet érni a kártyás fizetésekhez kapcsolódó költségekből.

Kapcsolódó cikkek:

Feldolgozási költségek csökkentése a kártyás fizetések során

Alacsony adózású e-kereskedelem

A nemzetközi kiskereskedelem jövője az alacsony adózású e-kereskedelem

Milyenek lesznek a svájci bankok ügyfelei a jövőben?

Mennyibe kerül a kereskedelmi számla?

Mire való a kereskedelmi számla? (merchant account)

Milyen kereskedelmi számlát érdemes nyitni?

Mi a Payment Gateway (fizetési átjáró)?

Hol lehet kereskedelmi számlát nyitni?

Kereskedelmi számla nyitásához szükséges iratok

Szólj hozzá!

Címkék: online kereskedelem bankkártya online fizetés kártyás fizetés bankkártyás fizetés hitelkártyás fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr364328240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása