HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Feldolgozási költségek csökkentése a hitelkártyás fizetések során

2012.03.19. 15:25 külföldi bankszámla

 


Az online és hitel, valamint bankkártyás fizetéshez kapcsolódó üzletmenetben az egyik legfontosabb költség, hogy mennyi pénzbe kerül az, hogy ügyfeleink kártyával fizessenek nekünk. Ezt a költséget is jelentősen csökkenteni lehet.

Kártyás fizetés  költségeinek csökkentése 3 lépésben:

1. Lépés

Odafigyelés az Interchange költségekre!
Sokkal egyszerűbb lealkudni a hitelkártyás fizetések feldolgozási díját, ha pontosan tudjuk, hogy a feldolgozó ezért valójában mennyit fizet tovább. Így meg lehet beszélni, hogy a kereskedő csak kicsit fizessen többet, mint a feldolgozó saját költsége. Mint megtudtuk, ez a költséglista egyáltalán nem titkos.

 

Ezért fontos az “Interchange” kifejezés pontos értelmezése, valójában a nagykereskedelmi hitelkártyás fizetések feldolgozásának árát jelenti. Az Interchange költséget a hitelkártya kiadó bankok számolják fel és minden hitelkártya adat feldolgozó cég ugyanazt a költséget fizeti.

A következő linkekre kattintva ellenőrizheti, hogy valójában mennyit számítanak fel Interchange díjként a

Visa (Európában)
és a
MasterCard.

Most, hogy kiderült, mennyi is a nagykereskedelmi Interchange díj, nincs is má teendő, mint közelíteni ezt a költséget, az Ön által kifizetett díjhoz.

2.Lépés

A hitelkártya feldolgozási díj csökkentéséhez nagyon fontos, hogy meg kell nézni, milyen formában fizet a kereskedő (szolgáltató, stb) a hitelkártya ügylet feldolgozójának.

A feldolgozók általában kétfajta formában képzik az interchange költségeket, ezek a “through” (hirtelen fordításban “keresztül”) és a “bundled” (csomagolt). A bundled díjszabás tulajdonképpen teljesen átláthatatlan és komoly profitot gyárt a feldolgozónak azzal, hogy középárakat állapít meg és tele lehet rejtett költségekkel. A “through” Interchange díjképzés ehhez képest teljesen átlátható és már csak azért is olcsóbb, mert eltűnnek a rendszerből a pótdíjak.

choosewhat.com információi szerint a kártyás fizetést elfogadó és az online kereskedők csak azzal 20 %-ot takarítanak meg a díjakból, hogy a “bundle” formáról “through-ra” váltanak. Ezért először nem a brókereket érdemes zaklatni, hanem az alapoktól átvizsgálni a folyamatot és a szerződést a feldolgozóval!

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Alacsony adózású e-kereskedelem

A nemzetközi kiskereskedelem jövője az alacsony adózású e-kereskedelem

Milyenek lesznek a svájci bankok ügyfelei a jövőben?

Mennyibe kerül a kereskedelmi számla?

Mire való a kereskedelmi számla? (merchant account)

Milyen kereskedelmi számlát érdemes nyitni?

Mi a Payment Gateway (fizetési átjáró)?

Hol lehet kereskedelmi számlát nyitni?

Kereskedelmi számla nyitásához szükséges iratok

Szólj hozzá!

Címkék: kártyás fizetés bankkártyás fizetés fizetés bankkártyával interchnage kártyás fizetás fizetés online fizetés hitelkártyával

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr834325989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása