HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Online német számlanyitás menete

2012.03.15. 12:13 külföldi bankszámla

 


Az online bankszámlanyitás folyamata nagyjából minden banknál megegyezik.
Példának a Comdirect szolgáltatását választottuk, mert forrásaink szerint ők rendelkeznek a legnagyobb online ügyfélkörrel. Cikkünk írásának időpontjában folyószámlát, azonnali hozzáférésű megtakarítási számlát kínáltak, Ec-kártyát, Visa bankkártyát és ingyenes értékpapír számla vezetést. Ezenkívül egy sor igen kedvező szezonális ajánlattal is csábítják az ügyfeleket. Nem állunk szerződésben a bankkal, nem reklámozzuk, csak igen jó megoldásnak tűnik, az ő példájukkal bemutatni a német bankszámla online megnyitásának menetét.

 

Online bankszámla megnyitásának menete:

A honlapon meg kell keresni a “Privatkunden” (magánügyfelek) menüpontot, aztán a linket a számlanyitáshoz:

A Comdirect online számlanyitási oldala

 

Ezután ki kell tölteni az űrlapot. Választani lehet a megfelelő lehetőségek közül(folyószámla hitelt 6 hónap után lehet általában kérni, kell a SCHUFA minősítés és általában a havi bevétel 2-3 szorosát lehet felvenni). A Visa-kártya igénylés, az értékpapír letéti számla és az azonnali hopzzáférésű megtakarítási számla opciók előre be vannak jelölve. Ha valamelyiket nem szeretné ezek közül az új ügyfél, akkor törölni kell a jelölést.

Majd ellenőrizni kell a kitöltött űrlapot és ki kell nyomtatni.

Az utasításokat követve a kinyomtatott űrlapot a “Postident” űrlappal, az útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal együtt el kell vinni bármelyik német postára (Deitsche Post). Ha van rezidenciát (állandó tartózkodást) igazoló “Anmeldebescheinigung”, akkor azt is vinni kell. A postán az iratok alapján igazolják a német számlát megnyitni óhajtó ügyfél személyazonosságát. Erre az EU pénzmosás elleni előírásai miatt van szükség. Ezek után pár napon belül megérkezik az értesítés arról, hogy a bank megnyitotta-e a számlát.

Kapcsolódó cikkek:

Pénzfelvétel Németországban, német banki csoportok

Online számlanyitás Németországban

Svájci és német bankszámlanyitás osztrák bankban?

Német/osztrák banki szótár

Bankszámla nyitásának menete Németországban

Bankolás Németországban

Német bankszámla használata I. rész

Német bankszámla használata II. rész

Szólj hozzá!

Címkék: online bankszámlanyitás online bankolás német bankszámlanyitás német számlanyitás német bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr644318298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása