HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

NEM CSÖKKENTIK A SVÁJCI SZÁLLODÁK ADÓKULCSÁT

2012.03.14. 12:19 külföldi bankszámla

 


A svájci parlament elutasította a javaslatot, hogy a svájci szállodák ideiglenes felmentést kapjanak az Áfa (VAT)fizetés alól.

A szenátus kedden a képviselőházhoz és kormányhoz hasonlóan elutasította a javaslatot, amelyet a hegyvidéki kantonok képviselői terjessztettek elő (Wallis, Graubünden, Bern).

 

A javaslat előkészítői szerint egyes svájci turisztikai régiók vendégéjszakáik tizedét vesztették el, mert a drága svájci frank elriasztotta a vendégeket.

Az elutasítók szerint a szállodaipar korábbi adókedvezményei voltak igazságtalanok és az Áfa fizetés ideiglenes felfüggesztése 160 millió svájci frankos kieséshez vezetne évente.

A szállodák egyébként amúgy is csökkentett forgalmi adót fizetnek, az idegenforgalmi Áfa-kulcs 3.8 százalék, míg a teljes terhelés nyolc százalék.

A Svájci Szállodaszövetség csalódásának adott hangot a döntés miatt és intézkedésre szólította fel a parlamentet az élelmiszer importra nehezedő költségek csökkentése érdekében, hogy az idegenforgalmi ipar pótolni tudja a hiányzó adókedvezményeket.

A hónap elején ugyanis a parlament elutasítottazt a kedvezményt, hogy a szállodák az ételszolgáltatásra ugyanakkora Áfát fizessenek, mint a vendéglők, azaz 2.5 százalékot.

Kapcsolódó cikkek:

Még mindig Zürich és Zug a legvonzóbb svájci cégalapítási helyszínek

Svájci falusi kantonokban fizetik a legkevesebb adót a vállalatok

Svájci Áfa változások

Egyszerű svájci ÁFA tippek

Áfafizetés Svájcban I. rész (Mehrwertsteuer)

Csökkentek a társasági adók Svájcban

Hol áll Svájc a társasági adóversenyben?

Mit kell tudni a svájci adókról?

Megszavazta a nép Neuchâtelben a társasági adóreformot

Svájci belföldi tevékenységet végző tőketársaságok adóoptimalizálása (rt, kft)

Adóminimalizálás svájci részvénytársaság alapítással

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Szólj hozzá!

Címkék: svájc adózás svájcban svájci adó svájci áfa svájci adóoptimalizálás svájci adók svájci adórendszer svájci adófizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr44316248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása