HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

AZ ALACSONY EGYÖSSZEGŰ ADÓK MARASZTALJÁK SVÁJCBAN A GAZDAGOKAT

2012.03.12. 12:22 külföldi bankszámla

 


A szenátus még februárban megerősítette, hogy marad a Svájcban élő tehetős külföldiek egyösszegű adója, bár egy kicsit többet kell majd fizetniük.

A bevándorló különösen módos emberek adója a lakóingatlanuk éves bérletének hétszerese lesz, az eddigi ötszörös helyett. Azok számára, akik szállodában élnek, az adó az éves szállás és élelmiszer költségek háromszorosa lesz az eddigi kétszeres helyett.

 

Például, aki évi 60.000 svájci frank bérleti díjat fizet, az 420.000 svájci frank éves adót fog fizetni, ebben benne vannak a szövetségi, kantonális és önkormáynzati adók is. A szövetség legfeljebb évi 400.000 svájci frank adót vethet ki, jelentette a swissinfo.

Svájcban 1920. óta létezik a gazdag külföldiek egyösszegű adója, amellyel tehetős embereket vonzanak az országba, akik kevesebb adót fizetnek, mint hazájukban, amíg a jövedelem külföldről származik.

Bár a szövetségi kormányzat, a kanton ok és a települések évi 668 millió CHF bevételhez jutnak így, az adózási forma, a különleges bánásmód igen ellentmondásosnak bizonyult.

Zürichben 2009-ben népszavazás törölte el a gazdag külföldiek adózási kiváltságát. Lucerneben a szavazók elutasították az adó eltörlését, a legrissebb népszavazáson Appenzell Outer Rhodesben viszont múlt vasárnap eltörölték az egyösszegű adót. Lucerne után St. Gallen és Thurgau kantonok polgárai is úgy döntöttek, hogy mardhatnak a gazdag külföldiek.

Idén még további kantonokban is lesz szavazás az ügyről és valamilyen szövetségi döntés is várható. Az azonban biztosnak tűnik, hogy a gazdagok továbbra is élhetnek a svájci adókedvezményekkel.

Kapcsolódó cikkek:

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci jövedelemadó

Kinek kell Svájcban személyi jövedelem adót fizetni?

Svájci kedvezményes adó vagyonos bevándorlóknak

Szólj hozzá!

Címkék: adó svájci adózás svájcban lum slum adó svájcban gazdag svájciak

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr684311636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása