HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A SVÁJCI RUBIK ADÓEGYEZMÉNY GARANTÁLJA A BANKTITKOT

2012.03.07. 18:46 külföldi bankszámla

 


Az úgynevezett Rubik-elvet a Svájci Külföldi Bankok Szövetsége dolgozta ki.

A projekt célja az, hogy elválasszák a jövedelmet a vagyontól és forrásadót fizetni harmadik országnak, miközben a svájci bankszámla tulajdonosának neve titokban marad.

Az elv kiötlői szerint ez nagyobb védettséget nyújt a Svájcban dolgozó külföldi bankok alkalmazottainak a harmadik országok jogi akciói ellen. Abban is bíznak, hogy a garantált névtelenség (anonimitás) meggyőzi a svájci bankszámlák külföldi tulajdonosait, hogy ne vigyék el vagyonaikat az országból.

 

Svájcnak októberben sikerült Németországgal és Angliával megállapodnia a forrásadóról, amely így megvédte a banktitokot.

Így az angolokkal és németekkel aláírt megállapodások értelmében, ezen országok állampolgárai tarthatják be nem jelentett pénzügyi eszközeiket Svájcban.

Ahol lehet, a svájci bankok egyösszegű adót vonnak le a számlákról és névtelenül átutalják a német és angol adóhatóságoknak. A kezdeti egyösszegű adó kifizetésével Anglia és Németország lemondanak a korábban meg nem fizetett adókról.

Az adó mértéke 19 és 34 százalék közötti. A jövőben a tőkét úgy fogják terhelni, hogy a kamatok és az osztalékok után kell forrásadót fizetni.

A német számlák után 26.375 százalékot kell fizetni, ez megegyezik a vonatkozó német adóval. Az angol számlák esetén 27 és 48 százalék között lesz az adó, attól függően, hogy melyik kategóriába sorolbható a tőkemegtérülés.

Kapcsolódó cikkek:

Sok milliárdba kerülnek a svájci bankoknak az új adóegyezmények

Az EU újratárgyaltatná a svájci adóegyezményeket

Továbbra is nagy a nyomás Svájcon az adóügyek miatt

Az EU adóügyi főnökének nem tetszenek a Svájccal kötött adószerződések

A svájci magánbankárok szerint elég volt az EU-val kötött adóegyezményekből

A többfokozatú svájci banktitok kialakulása

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr434295984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása