HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A befektetők drágakövekben utaznak II. rész

2012.03.05. 16:35 külföldi bankszámla

 

A cikk a “Gyémántba és más drágakövekbe menekítik pénzüket a befektetők I. rész” folytatása.

Elemzők szerint 2012-ben a gyémánt ára 15%-al emelkedhet. Előrejelzések szerint Kína, amely egyre inkább átveszi a nyugati szokásokat, megelőzi az Egyesült Államokat és a világ legnagyobb gyémánt felvevő piacává válik.

 

 

A De Beers, a világ legnagyobb gyémántbányászati és kereskedelmi cégének elemzése szerint 2015-re Ázsia és a Közel-Kelet veszik fel a gyémántkínálat negyven százalékát. Főleg Kínában és Indiában élénkül a drágakövek iránti kereslet.

A jelenlegi gazdasági helyzetben olyan befektetési eszközt találni, amely hosszú távon is növeli az értékét, egyértelmű előny. Ennek okai egyszerűek: nemcsak az érték megőrzése, de az ár drámai növekedése is. A gyémánt setében óriási a profit nemcsak a csiszolt, de a csiszolatlan kövek esetében is. Ez a másik előny, ugyanis sokan megveszik a nyers követ, majd csiszolás után sokszoros áron értékesítik.

Az érdeklődés növekedését a nemzetközi aukciókon is érezni, tudosít a Delta Quest. Gazdag befektetők százai versengenek az elérhető drágakövekért. 2010-ben az ékszerek, drágakövek és órák 22 százalékban részesedtek az úgynevezett “luxus bevásárlásokból”. A drágakövek rekordáron keltek el és a folyamat nem szakadt meg a következő évben sem.

A smaragd értéke történelmi rekodot döntött, de a zafír és a rubin sem maradtak le.

“2010-ben egy pár 8.7 karátos zafír fülbevalót egy Christie’s aukción kétmillió dollárért adtak el, míg az átlagos burmai rubinok 160.000-420.000 dollár közötti áron keltek el. A 2011-es Hongkongi Drágakő Vásáron két hét alatt 1.44 milliárd dollár értékben adtak el különféle drágaköveket”, írja a Delta Quest.

A komoly drágaköveket a szakértők szerint egyébként nyersen érdemes megvenni, majd csiszolás után jelentős haszonnal értékesíteni.

Az ékszerek ma már nemcsak a jólétet és a gazdaságot jelzik, a szépség mellett hosszútávú befektetési stratégiák elemeivé váltak. Nemcsak a drágakövek, de a luxusórák értéke is (pl. Cartier) jelentősen növekedik az évek múlásával. Emiatt egyre többen keresnek régi luxuskategóriás karórákat, amelyek értéke többezer dollárral nőtt, az eredeti árukhoz képest. Így eltérően más hagyományos befektetési eszközöktől, mint az ingatlan, az autó vagy az antik tárgyak, megfelelő gondozás mellett nemcsak megőrzik, de nagyban növelik is értéküket.

Bár a drágakövek kitűnően teljesítenek, azért azt tudni kell, hogy a brilliáns befektető mindig porlasztja a kockázatot. A drágakövek világa sem veszélytelen, olyan veszélyekkel érdemes számolni, mint a lopás, hamisítás, politikai bizonytalanságok, stb. Egy karcolás tönkretehet egy drágakövet. Ezért például a gyémántok tökéletesen illeszkednek egy jól felépített vagyonvédelmi stratégiába, amellyel valóban garantálni lehet a vagyonvédelmet és az érték megőrzését, sőt növelését a jövő és a következő generációk számára is.

Kapcsolódó cikkek:

Gyémántba és más drágakövekbe menekítik pénzüket a befektetők I. rész

Palládium a legnemesebb fém

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Nemesfémek: Aranyéhség

Nincs elég hely az aranynak a svájci bankokban

Hongkongi aranyszámla előnyei

Nem ért véget az aranyláz

Nem ért véget az aranyláz II. rész

Szólj hozzá!

Címkék: gyémánt vagyonvédelem drágakő smaragd zafír rubint

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr734290763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása