HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Állami garanciák mellett olvadhat össze a Volksbank hálózat és az Investkredit Ausztriában

2012.03.01. 12:59 külföldi bankszámla

 


Egyre érdekesebb hírek látnak napvilágot Ausztriában a Volksbank jövőjéről. Múlt hétvégén vittaták meg az osztrák Volksbank AG (ÖVAG) jővőjét a pénzpiaci felügyeletek, a Szövetségi Kancellária, a tulajdonosok képviselői és a pénzügyminisztérium illetékesei. Egyelőre úgy tűnik, hogy a “Népbank” hálózat ügyében közösen vállalják a felelősséget.

A legfontosabb fejlemény az, hogy egyelőre elvetették a “Bad Bank” (rossz bank) koncepciót, azaz nem szándékoznak feldarabolni és feloszlatni a Volksbank hálózatot.

 

Azt tudni kell az osztrák Volksbank-szektorról alkotott tervekről, hogy hatvan kisebb bankból áll, ezeket vezeti majd az ÖVAG. A szervezet tagjai szorosan kapcsolódnak egymáshoz (Rabobank modell, minden bank felelős a többiért). Így a szervezet vezetése a többi kisebb egységtől is vehetne fel hitelt, ami jelentős előny lenne. Azonban ezt a tervezett átalakítást az a kisebbségi részvényesek (például a német DZ-Bank csoport és mások), valamint a pénzügyminisztérium elvetette.

A legnagyobb probléma még mindig az, hogyan lehetne megszabadulni az olyan veszteséges, néha kifejezetten mérgezőnek bizonyult dolgoktól, mint a lízingágazat, a román Volksbank és az Investkredit rossz hitelkihelyezései. A szétválasztással ugyan meg lehett volna oldani a problémákat, de az ezzel járó fájdalmas lépéseket nem merték felvállalni, ez már nem is gazdasági, hanem inkább politikai lépés lett volna, írja a Der Standard nyomtatott kiadása. Ehelyett inkább összeolvadással, új csúcsszervezettel és hatékonyabb kockázatkezeléssel oldanák a kialakult igen bonyolult és nem sok jóval kecsegtető helyzetet.

Az is biztos, hogy a részvényesek is a kasszához járulhatnak, hogy helyreálljon a bank likviditása. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a kormány többszáz millió euróra kénytelen garanciát vállalni.

Az ÖVAG folyamatosan keresi a lehetséges megoldásokat, de közben bejelentették, hogy a nettó veszteség 2011-ben 1.2 milliárd euró volt, bár ebben a külföldi leányok kritikán aluli teljesítménye is szerepel. A bankot egyébként már 2010. óta árulja az osztrák kormány, de a tárgyalások a Bawag bankkal, majd a Raiffeisiennel és az Erste Grouppal sem úgy sültek el, ahogy várták volna.

Az osztrák Volksbank egyébként nem az egyedüli nehézségekkel küszködő pénzintézet Ausztriában. Az elemzők árgus szemekkel figyelik, hogy melyik bank bicsaklik meg legközelebb.

Kapcsolódó cikkek:

Ausztria Privátbankok: Liechtensteinische Landesbank

Privátbankok Ausztriában: Valartis Bank

Osztrák bankok: Krentschker bankház

Ausztria bankok: Schelhammer & Schattera privátbank

Privátbankok Ausztriában: Zürcher Kantonalbank Österreich AG

Osztrák bankok: Kathrein Privatbank

Osztrák Privátbankok: A Raiffeisen Reutte csoport

Privátbankok Ausztriában: Bankhaus Jungholz

Osztrák bankok: A Raiffeisen Ausztriában

Magánbankok Ausztria: Capital Bank

Ausztria magánbankok: Semper Constantia Privatbank AG

Magánbankok Ausztriában: A Meinl bank

Osztrák magánbankok: Bank Winter

Magánbankok Ausztriában: LGT Bank Austria

Osztrák magánbankok: A Schoellerbank

Osztrák családi bankok: Bankhaus Spängler

Osztrák magánbankok: Wiener Privatbank

Bankszámla megnyitásának menete Németországban

Német/osztrák banki szótár

Svájci bankszámlanyitás részletei

 

Szólj hozzá!

Címkék: volksbank bankszámlanyitás ausztriában osztrák bankok osztrák bank ausztria bank ausztria bankok ausztria bankszámlanyitás ausztriai bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr624269485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása