HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A CÉGEK MÉG MINDIG SVÁJCBA KÖLTÖZNEK

2012.02.29. 15:22 külföldi bankszámla

 


Alacsony társasági adókulcsok, magas életminőség, magasan képzett munkaerő, kiváló infrastruktúra, központi elhelyezkedés, jól működő pénzügyi központ. Nem csoda, hogy egyre több cég költözik Svájcba.

Nem csak kis vállalkozások, de nagy multinacionális cégek is Svájcba helyezték központjukat vagy kezdtek egyéb műveletbe az elmúlt tíz évben, mint a Google, Philip Morris, Caterpillar, Chiquita, Ebay, Dow Chemicals, stb.

 

A biztosítók és viszontbiztosítók is Svájcba tartanak, főleg mióta a karibi térségből elűzte őket az Egyesült Államok adókerülés ellenes keresztesháborúja, de már a kereskedők is Svájcba költöznek.

Nyersanyag kereskedők, mint a Transocean, a Rosnyeft és a Bashneft már Svájcba költöztek vagy éppen előkészítik a lépést.

Az Ernst & Young felmérése szerint Neuchâtelben a legmagasabb a kombinált kantonális és szövetségi adó, melynek mértéke 24.5%. A kantonban élők azonban megszavazták április 3.-án, hogy a magas adót a felére csökkentsék, a lépést csak egy bírósági végzés késlelteti.

A legalacsonyabb adót Appenzell Inner Rhodesben mérték (14%), azonban sok kantonban folyamatosan csökkennek a társasági adókulcsok.

A kantonok ráadásul komoly kedvezményekkel (néha teljes adómentességgel) jutalmazzák a csak külföldön tevékenységet végző cégeket, ez a stratégia csípi a legjobban az EU szemét, mert ez szerintük tisztességtelen versenyhelyzetet teremt.

Kapcsolódó cikkek:

Még mindig Zürich és Zug a legvonzóbb svájci cégalapítási helyszínek

Túl gyorsan drágulnak a svájci ingatlanok

A svájci városokban nagyon magas az életminőség

Már nem is olyan drágák a svájci városok

Expat: legjobb helyszínek kitelepülésre menedzsereknek

Svájc a leginnovatívabb ország

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

A svájci gazdaság a “legliberálisabb” Európában

Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország

Svájc lehet az ír válság nyertese

Svájci előny a gazdasági versenyben

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek adózás svájcban cégalapítás svájcban svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci cégbíróság svájci cégbejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr54225976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása