HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hogyan kell online tőzsdei számlát nyitni?

2012.02.29. 15:27 külföldi bankszámla

 


Az online tőzsdei számla beállítása minden bizonnyal segít a brókerek jutalékainak megspórolásában és könyebbé is teszi a kereskedést.

Az online ajánlatokat elfogadó alkuszok jutaléka általában jóval alacsonyabb, mint a telefonon vagy bróker segítségével lebonyolított ügyletek esetén, ráadásul percek alatt végrehajtható. Azonban az online tőzsdei számla megnyitása előtt érdemes alaposan körülnézni a piacon és megkeresni a legjobb lehetőségeket.

 

Össze kell hasonlítani az ügyletek költségeit az online brókerek között. Meg kell nézni a hagyományos kereskedési árakat, a limitáras ügyletek, az opciós ügyletek és a különleges ügyletek költségeit. Egyes online brókerházak ugyanazt a költséget számítják fel minden ügylettípus esetén, mások viszont eltérő jutalékot számítanak fel minden egyes kereskedési tevékenység esetén.

Meg kell kérdezni a brókereket, hogy mennyi a minimális egyenleg követelmény. Mivel minden egyes kereskedő saját határokat határoz meg, ezért érdemes tőzsdei számlanyitás előtt megnézni, hogy egyáltalán megfelel-e az ügyfél a követelményeknek. Bizonyos állandó díjak mellett a brókerek meghatározhatnak akár negyedéves vagy féléves számlavezertési díjakat is, vagy bizonyos összeghatár felett el is engedhetik ezeket.

Az online tőzsdei számla megnyitása a gyakorlatban úgy történik, hogy fel kell menni a kiválasztott bróker honlapjára, majd ráklikkelni a “Számlanyitás” (Open an Account) felíratra. Aztán ki kell tölteni minden olyan mezőt, amely a számlatulajdonosról szóló információkat tartalmazza. Az biztos, hogy meg kell adni a nevet, címet és valamelyik személyi azonosító számot is (adó vagy tb, útlevél, stb), de van olyan kereskedő, aki az ügyfél jövedelmére és munkahelyére is kíváncsi lehet.

Ezután már csak fel kell tölteni az online tőzsdeszámlát. Ez történhet elektronikus úton vagy kinyomtatni a megfelelő papírokat és akár postán feladva is küldheti az összeget. Amint az összeg felkerül a számlára, el lehet kezdeni a tőzsdei kereskedést.

Kérjen ingyenes szakértői tanácsot a tőzsdei számla megnyitásához!

Kapcsolódó cikkek:

Nyithatnak külföldiek angol tőzsdeszámlát?

Hogyan utaljunk át külföldre pénzt olcsón?

Hol lehet bankot alapítani?

Alacsony adózási lehetőségek a Csatorna-szigeteken

Kereskedelmi számla alacsony adózású bankban

Szólj hozzá!

Címkék: tőzsdei számlanyitás online tőzsdei számla nyitás offshore tőzsdeszámlanyitás külföldi tőzsdeszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr634225995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása