HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

SVÁJCI CÉGEKRŐL III. RÉSZ TŐKE, ADÓZÁS, ENGEDÉLYEK

2012.02.28. 18:25 külföldi bankszámla

 


A cikk a ” Mit kell tudni a svájci cégekről és a svájci cégalapításról I. rész” és a “Mit kell tudni a svájci cégekről II. rész Névválasztás ” folytatása

Svájci cég tőkéje

AG (részvénytársaság): A részvénytársaság esetén a minimális engedélyezett alaptőke 100.000 svájci frank. Ebből húsz százalékot vagy ötvenezer svájci frankot kell a bankszámlára befizetni, attól függően, hogy melyik összeg a nagyobb. Ha a törzstőke meghaladja a 250.000 svájci frankot, akkor egy százalékos tőkeilletéket kell fizetni a 250.000 svájci frankot meghaladó összegre.

 

GmbH (korlátolt felelősségű társaság): A minimális jegyzett tőke 20.000 svájci frank, ebből legalább tízezeret a cégalapításkor be kell fizetni. A cég nem bocsát ki részvényeket, a cégtulajdonosok részesedése be van jegyezve a svájci cégbíróságon.

Milyen részvényei lehetnek a svájci cégeknek?
AG: névre szóló részvény, bemutatóra szóló részvény, elsőbbségi részvény
GmbH: csak tőkerészesedés

Lehet-e bemutatóra szóló részvényt kibocsátani?
AG: igen
GmbH: nem

Svájci cégek adózása

A Svájcban alapított cégek (egyéni vállalkozások, korlátolt felelősségű társaságok és részvénytársaságok) adózásának minden részletéről rengeteg cikk áll rendelkezésére a svajcicegalapitas.info vonatkozó szakirodalmában. A svájci cégek adózása Európában példanélküli módon alacsony. Svájc három éve a legversenyképesebb gazdaság a világon, nem véletlenül. Próbálja ki a svajcicegalapitas.info portál főoldalán található svájci adókalkulátort, hogy kiderüljön Svájcban alapított cége mennyit adózna. Meg fog lepődni. A svájci cégek adózásáról és annak gyakorlati menetéről mindent megtudhat, ha letölti a svajcicegalapitas.info ingyenes tanulmányát, amelyben gyakorlati példák alapján is megtervezheti svájci cége működését!

Svájc nagyon sok országgal kötött már kettős adózást elkerülő egyezményeket, köztük szinte minden EU tagállammal is. Ezek miatt a Svájcban alapított vagy odaköltözött cégek adózása roppant kedvező.

Engedélyezési díjak: nincsenek

Svájcban alapított cégek jelentési kötelezettségei:
A Svájcban alapított cégek meg kell, hogy őrizzék pénzügyi nyilvántartásaikat. Azonban a svájci cégbíróságnak nem kell benyújtani semmit, csak az adóhivatalnak és a részvényeseknek.

Svájci cég igazgatói és menedzserei
Legalább egy svájci állampolgárra szükség lesz, aki Svájcban van bejelentve. Ha több, mint egy igazgató van, akkor többségüknek svájcinak kell lennie és svájci lakhellyel kell rendelkezniük. Jogi személy nem lehet igazgató, viszont a névleges (nominee) igazgató lehetséges.

Részvényesek száma a Svájcban alapított cégben:
AG: A részvényesek száma minimum három.
GmbH: Az alapításhoz legkevesebb két alapítóra van szükség.

Kérjen szakértői tanácsot svájci cégalapításhoz!

Kapcsolódó cikkek:

Mit kell tudni a svájci cégekről és a svájci cégalapításról I. rész

Mit kell tudni a svájci cégekről II. rész Névválasztás

Svájci cégalapítás – szabályok röviden

Svájci cég igazgatósága és a könyvvizsgáló

Svájci cég: Tőkekövetelmény, menedzsment

Mi szükséges a svájci cégalapításhoz?

Melyek a svájci cégalapítás előnyei?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek cégalapítás svájcban svájci kft svájci részvénytársaság alapítás svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci cégbejegyzés svájci részvénytársaság tőkéje

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr514220708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása