HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Jobb ajánlatot ad-e pénzváltáskor és külföldi átutaláskor egy FX bróker?

2012.02.23. 13:57 külföldi bankszámla

 


A cikk a “Hogyan utaljunk át pénzt külföldre olcsón ” és a “Pénzváltás és pénzküldés külföldre a legolcsóbb módszerek ” folytatása.
Ha az ügyfél egy pénzváltási szakértővel (FX bróker)tárgyal, akkor tudni kell, hogy lehet alkudni, főleg ha nagyobb mennyiségű pénzről van szó. A korábbi cikkben is melített HiFX például elfogad online átutalást egészen 300.000 fontig. Ha ekkora összegről van szó, akkor nagy hiba lenne elindítani a váltást és a pénzküldést egy gombnyomással. Ilyenkor mindenképpen fel kell hívni a brókert és megkérdezni, hogy milyen árfolyamot kínál. Sőt már 20.000 fontnál is érdemes telefonálni, mert ha sikerül a szokásos egy százalékon egy kicsit alkudni, az is igencsak megéri a telefonköltséget.

 

Ez persze nemcsak az FX szakemberekre igaz. A tőzsdei brókerekkel is lehet alkudni, főleg ha nagyobb összegről és megbízható ügyfélről van szó.

A hivatalos bannközi árrésre a pénzintézetek és a legtöbb bróker is igencsak magas árrést pakol, ezért mindig van honnan engedni, főleg ha ezzel örömet okozhatnak az ügyfeleknek. Állítólag 50.000 font váltásánál és átutalásánál az egy százalékos szokásos jutalékot, akár 0.25 százalékra is le lehet vinni!

Lehetnek-e akadályai az FX specialista közreműködésének?

Olyan csak a legritkább esetben fordulhat elő, ha valakinek a pénze a számlán van, akkor ne sikerülne a pénz átváltása vagy átutalása.
Ilyen akkor van, ha a mondjuk az átutalás fogadója, például egy alapkezelő vagy tőzsdei bróker nem fogadja el a pénzküldést FX szakemberen keresztül. Ilyenkor vagy a célszemély által kijelölt cégen vagy az ügyfél bankján keresztül kell elküldeni a pénzt és ilyenkor az ár nem lesz olyan versenyképes, mint a profi pénzváltó cégé.

A visszautasításkor általában pénzmosási előírásokra hivatkoznak. Ez lehet igaz is, de az Európai Unióban működő FX cégek biztosan betartanak minden, a pénzmosás elleni küzdelmet segítő előírást, különben nem is működhetnének. Ilyenkor rossz nyelvek szerint inkább a saját hasznukról van szó, hiszen ha magasabb átváltási és pénz átutalási díjakra tudják kényszeríteni az ügyfeleket, akkor a magasabb díjak miatt rengeteg pénzt keresnek.
Szóval, ha olyan pénzintézetbe vagy pénzügyi cégbe botlik, amelyik nem hajlandó elfogadni bármelyik megbecsült FX cégtől érkező átutalást, akkor rögtön el kell kérni a díjtáblázatot és összehasonlítani a díjakat. Ha magasabb az ár, akkor természetesen változtatni kell és keresni egy olcsóbb alapkezelőt, pénzintézetet, brókert, stb.

A pénzváltáskor és nemzetközi átutaláskor felmerülő rejtett költségek a legegyszerűbb módjai annak, hogyan lehet megvágni a gyanútlan ügyfeleket. Viszont a befektető kérdezhet és választhat közülük.

Kapcsolódó cikkek:

Pénz küldése szingapúri bankszámlára

Mi az a külföldi (offshore) bankszámla?

Online pénzváltás: gyakorlati útmutató

Modern pénzváltás I. rész

Modern pénzváltás és pénzküldés II. rész

Pénzváltás és pénzküldés III.rész

Miért jobb FX ügynökhöz fordulni pénzváltáskor, mint bankhoz?

Pénzváltás, átutalás külföldre ügynökkel, gyakorlati példa

Ki használjon átutaláshoz, pénzváltáshoz brókert?

 

 

Sokat spórolhatunk az EU legújabb döntésével – Pénzcentrum

news.google.com

Sokat spórolhatunk az EU legújabb döntésévelPénzcentrumKedden, nagy többséggel fogadta el az Európai Parlament azt a szabályozást, mely szerint az eurózóna országainak 2014. februárjáig be kell vezetniük a SEPA fizetési módokat (átutalás és beszedés) …

Szórakoztató pontgyűjtős netbankolás – PC World Online

news.google.com

PC World OnlineSzórakoztató pontgyűjtős netbankolásPC World OnlineA kiegészítő szolgáltatás lényege, hogy a tranzakciók – például átutalás, pénzlekötés vagy elektronikus számlakivonat – igénybevételével úgynevezett badge-eket lehet gyűjteni, melyek b …

Szólj hozzá!

Címkék: online átutalás online pénzváltás fx bróker

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr744185755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása