HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

SVÁJCI CÉG IGAZGATÓSÁGA ÉS A KÖNYVVIZSGÁLÓ

2012.02.22. 16:01 külföldi bankszámla

 


svájci cég igazgatósága egy vagy több, a részvényesek által megválasztott egyénből állhat. Minden igazgatósági tagnak részvényesnek kell lennie (közvetlenül vagy bizalmi minőségben) vagy egy olyan részvényest kell képviseljen, aki jogi személy. Az igazgatók többségének svájci állampolgárnak kell lennie, vagy Svájcban kell lakniuk.

 

 

Az igazgatók és a menedzserek felelősséggel tartoznak minden, a svájci cégnek okozott szándékos vagy gondatlan károkozásért, amelyet feladataik ellátása közben okoztak. A társaság részvényesei és csőd esetén a társaság hitelezői károkozás esetén perelhetik az igazgatóság tagjait.

Az igazgatóság feladata a vállalat éves jelentésének elkészítése a részvényesek számára. Ez tartalmazza az éves pénzügyi kimutatásokat, (nyereség-veszteség, mérleg és egyéb jegyzetek) valamint a jelentést a svájci cég üzleti és pénzügyi helyzetéről. A törvény értelmében a jelentés nyilvánosságra hozatalára, publikálására csak akkor van szükség ha a a svájci cég be van vezetve a tőzsdére.

Az igazgatóság az alakuló ülésen határozza meg a svájci cég belső szerkezetét (megválasztják az elnök-vezérigazgatót, a különféle feladatokért felelős személyeket, az aláírókat, stb.).

Svájci cég könvvizsgálata (auditálás)

Minden svájci céget évente kell auditálni. A részvényesek közgyűlésén megválasztott könyvvizsgálónak, aemly lehet független személy vagy cég, székhellyel kell rendelkeznie Svájcban. A könyvvizsgálónak függetlennek kell lennie a svájci cégtől, meg kell vizsgálnia a könyvelést és az éves pénzügyi beszámolót, mielőtt azt benyújtanák a részvényesek közgyűlésének.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci cég: Tőkekövetelmény, menedzsment

Mi szükséges a svájci cégalapításhoz?

Melyek a svájci cégalapítás előnyei?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégek adózás svájcban svájci adó svájci cégbíróság svájci cégbejegyzés svájci cég adózása

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr614172783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása