HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

SARKOZY TAGADJA, HOGY ADÓPARADICSOMNAK NEVEZTE VOLNA SVÁJCOT

2012.02.18. 14:59 külföldi bankszámla

 

Nicolas Sarkozy francia elnök azt mondta, hogy “semmilyen körülmények között sem” nevezte Svájcot adóparadicsomnak és egyébként is “imádja Roger Federert”.

A francia elnök még a tavalyi Cannesban rendezett G20-ak csúcstalálkozóján nevezte adóparadicsomnak a szomszédos Svájcot.

 

Sarkozy szerdán visszakozott a francia Annencyben, 35 kilométerre Genftől, ahol bejelentette, hogy másodszorra is jeölteti magát a francia elnöki posztra, jelentette a swissinfo.

“Sohasem kezeltem Svájcot adóparadicsomként. Az mondtam, hogy Európa szívében, még akkor is ha Svájc nem az EU tagja, minden országnak követnie kell a rendszerezett globalizáció szabályait”, nyilatkozta a svájci rádiónak.

“Kedvelem svájci barátainkat. Sok kapcsolatom van a svájci vezetőkkel. Svájc szövetséges, testvéri ország, – de vannak szabályok”.

Azt is elmondta, hogy a G20-ak nemzetközi együttműködés keretében meg akarják változtatni a banktitok törvényeket.

“A banktitok arra való, hogy megvédje az emberek magánéletét, nem pedig arra, hogy megengedhetetlen dolgokra adjon felhatalmazást”, nyilatkozta a francia elnök.

A novemberi Cannesban tartott csúcstalálkozón (amelyre nem hívták meg Svájcot), Sarkozy elítélte a svájci kormány adópolitikáját, annak ellenére, hogy Svájcot 2009-ben végérvényesen levették az adóparadicsomok listájáról.

Kapcsolódó cikkek:

Sarkozy megfenyegette Svájcot

Elfogadhatatlan eszközökkel támadják a svájci bankokat

Svájci banktitok: Új összefoglaló

Lezárult a svájci-francia adatháború

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: nicolas sarkozy federer g20 adózás svájcban svájci adóparadicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr984129786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása