HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Egyszerűbb és hatékonyabb lett a határokon átnyúló fizetés az EU-ban

2012.02.15. 15:25 külföldi bankszámla

Az Európa Parlament által kedden elfogadott jogszabályok szerint gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb lett a határokon átnyúló fizetés az uniós polgárok számára. Az egész Európai Unióra vonatkozó szabályok biztosítják, hogy a bankok megszűntessék a különféle rejtett nemzeti díjakat és felgyorsítsák az átutalásokat. Az új szabály 123 milliárd eurónyi megtakarítást hozhat már a következő hat évben, előnyeit élvezhetik az ügyfelek, bankok és vállalkozások is. A SEPA-ért felelős előadó, Sari Essayah szerint ezután az EU-n belüli átutalások valóban olyanok lesznek, mintha ezek egységes, hazai piacon történnének.

 

Nem lesz szükség arra, hogy a külföldön dolgozók külföldi bankszámlát nyissanak, mert a hazai bankszámlájára is kifizethetik a fizetését. A vállalkozások is jól járnak, mert az EU-n belüli pénzügyeik intézésére, elég lesz egy bankszámlát nyitniuk. Az egységes európai fizetési térség (SEPA) szabványozza a az euró hitel és beszedési megbízásokat a bankok között. Ez azonban nem vonatkozik a személyi hitelekre és a bankkártyás fizetésekre. Az is lehetővé válik, hogy határokon át lehessen hitelt visszafizetni, vagy megvalósul a nemzetközi közvetlen terhelés rendszere is. Az új rendszer bevezetésének határideje 2014. február 1. Az EU állampolgárok számára ezután nem számít majd, hogy melyik országban nyitnak bankszámlát, az átutalásaik olcsóbbak, gyorsabbak és biztonságosabbak lesznek. Például a más EU tagállamban dolgozó polgárok fizetésüket egy hamadik EU tagállam bankjában nyitott számlára is utalhatják, illetve onnan azonnal fizethetik is kiadásaikat, számláikat. Ezzel minden polgár csak nyerhet, mert a pénzintézetek közötti verseny csökkenteni fogja az árakat. A vállalkozások számára is hatalmas előny, hogy külföldi tartázosákoat is beszedhetnek, azaz, külföldi ügyfelek is egyszerűen igénybe vehetik szolgáltatásaikat. A multilaterális bankközi díjak megszűnése miatt a cégek bármelyik EU tagállamban felállíthatják pénzügyi központjukat. A cégek is intézhetik az euró alapú kifizetéseket egyetlen bankszámláról, így jelentősen egyszerűsödik számukra az üzletmenet, hiszen csak egyetlen bankkal is elég lesz szerződniük, ráadásul gyorsabban és olcsóbban dolgozhatnak. Az új törvényt első olvasatban 635 igen szavazattal 17 ellenében, 31 tartózkodás mellett fogadták el.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan kell kihasználni a külföldi bankok versengését

Milyen külföldi bankszámlát kell nyitni?

EU kamatadó: lukak betömése, kiskapuk megnyitása

Európai kötelező adóinformáció-csere

Pénzügyi átláthatóság az Európai Unióban

Melyik a legbiztonságosabb külföldi(offshore) bank?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Magán (privát) offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Offshore üzleti bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – A multi-valuta offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Prémium vagy egyszerű számla?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Nemzetközi bankszámlák

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: eu kamatadó eu bank eu bankok eu bankszámlanyitás eu átutalás eu banki átutalás eu hitel eu jelzálog európai unió hitel európai unió jelzálog eu biztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr454113528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása