HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Nem lehet felhasználni a svájci bankból lopott adatokat

2012.02.02. 18:53 külföldi bankszámla

 

svajcicegalaitasinfo-lopott-svajci-banki-adatokA francia legfelsőbb bíróság kimondta, hogy a HSBC genfi bankfiókjából származó adatok bűncselekmény útján kerültek a hatóságokhoz, ezért nem lehet ezeket felhasználni a feltételezett adócsalók ellen.

A döntést már nem lehet megfellebbezni.

A banki adatokat még 2007-ben lopta el egy korábbi HSBC alkalmazott, majd átadta a francia adóhatóságnak.

 

 

A bíróság kimondta, hogy a francia hatóságok nem használhatják fel a lopott adatokat, így azok nem ellenőrizhetik egyenként a bank ügyfeleit, hogy kivizsgálják, követtek-e el adócsalást.

A lopott adatok 15.000 bankszámlatulajdonosról kilétét fedték fel, ezek közül csak 3000 volt francia. A francia hatóságok más országokkal is megosztották a lopott információkat.

A HSBC nyilatkozatban fejezte ki, hogy elégedettek a bírósági döntéssel, amely megerősítette, hogy az adatokat illegális úton szerezték meg svájci bankfiókjukból.

A pénzügyminisztérium a bírósági döntés ellenére azt nyilatkozta, hogy az ítélet nem befolyásolja a  lopott adatok birtokában indított adócsalási és más büntetőügyeket.

Kapcsolódó cikkek:

Kiadták a svájci bankok amerikai ügyfelekkel folytatott levelezését

HSBC a lopott banki adatokról

Franciaország visszaszolgáltatja a Svájcból lopott adatokat

Megrótták a HSBC-t az adatlopások miatt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr414051581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása