HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Névtelen osztrák bankszámla II. rész

2012.02.01. 16:55 külföldi bankszámla

Az írás a "Névtelen (anonim) bankszámlanyitás Ausztriában" folytatása!

A cikk első részében a névtelen/anonim/számmal jelölt bankszámlákról írtunk, valamint bemutattuk a csak Németországból megközelíthető, mégis osztrák kis Walsertal roppant érdekes közigazgatási helyzetét. Forrásunk szerint Walsertalban lehet névtelenül az osztrák szabályozásnak megfelelő megtakarítási számlát (takarékbetétkönyvet) nyitni.

 

A számla létrehozásához nincs szükség sem személyi igazolványra, sem más igazolásra alkalmas dokumentumra. A takarékbetétkönyvön egy szabadon választott név szerepel (például a születési hely megnevezése) és biztosítékképpen egy kulcsszó, amely Németországban is elfogadott gyakorlat. Az ilyen számlán bármely mozgást csak helyszíni készpénzes befizetéssel lehet elérni. Mindenképpen szükség van a név és a kulcsszó ismeretére és a betétkönyvre is fizikai valójában. Folyószámla és más alszámlák (betétszámlák) megnyitása már csak és kizárólag a szigorú osztrák banki szabályozásoknak megfelelően történhet, azaz azonosítani kell az ügyfelet. Azt is tudni kell, hogy Kleinwalsertalban a német deviza és külkereskedelmi előírások érvényesek, mert a vámunió kidolgozásakor, a terület ezen jog szempontjából Németországhoz került. A fentebb vázolt lehetőségről az interneten szereztünk tudomást, így annak valódiságáról nem tudtunk meggyőződni, bár megpróbáljuk kideríteni, hogy valóban létezik-e ilyen névtelen bankszámlanyitási mód Ausztriában. Az viszont biztos, hogy ezért az információért egyes közvetítők 2500 eurót kérnek el az ügyfelektől. Mielőtt ilyen szolgáltatást vesz igénybe, mindig kérjen tanácsadást szakértőtől!

A vonatkozó törvényeket betartva érdemes megőrizni a pénzügyi magánélet diszkrécióját!

Kapcsolódó cikkek:

Névtelen (anonim) bankszámlanyitás Ausztriában

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás ausztriában osztrák bankszámlanyitás osztrák bankok osztrák bankszámla osztrák bank ausztria bank ausztria bankok ausztria bankszámlanyitás ausztriai bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr24044251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása