HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankszámlanyitás Szlovéniában

2012.01.17. 01:57 külföldi bankszámla

  Információgyűjtés Először is a szlovén bankszámlanyitás előtt érdemes a szlovén bankokról a lehető legtöbb információt összegyűjteni. A szlovén pénzintézetek elérhetősége megtalálható a Szlovén Nemzeti Bank honlapján, amely angol nyelven is elérhető: http://www.bsi.si/en. Ha nem beszél szlovénul az nem baj, mert a legtöbb helyi bank honlapja angolul is elérhető. Ráadásul Szlovéniában szinte mindenki beszél angolul így egy email váltás sem ütközhet nehézségbe. Rezidens vagy külföldi számla? Azt tudni kell, hogy a külföldiek kevesebb szolgáltatást vehetnek igénybe a szlovén bankokban, mint a belföldi illetőségű ügyfelek. Ez ugye nem a szlovén útlevél megszerzését jelenti, hanem azt, hogy szükség van egy szlovén adószámra és oda kell adózni vagy odaköltözni.

 

A szlovén bankok akkor is nyitnak belföldi illetőségű számlát, ha az ügyfél rendelkezik legalább hat hónapra szóló munkavállalási vagy tartózkodási vízummal. Aki több, mint hat hónapot szándékozik Szlovéniában tölteni, azok számára természetesen érdemesebb a "rendes" bankszámlát megnyitni. Diákok tanulók számára nyújtott különleges számlákat is nyithatnak, ezek költségei jóval alacsonyabbak, mint más esetekben. Szlovén bankszámlanyitás előtt mindenképpen érdemes tanácsot kérni az adott banktól. Szlovén bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok: Útlevél, valamint adószám (szlovén vagy hazai). Milyen kifizetésekhez van szükség a bankszámlára? Nem minden bank nyújtja ugyanazokat a szolgáltatásokat külföldi ügyfeleknek. Például külföldi illetékességű ügyfeleknek nem minden pénzintézet ad bankkártyát vagy teljesítenek állandó fizetési megbízást. Milyen banki szolgáltatásokat akar igénybe venni? Néhány bank a teljes szolgáltatási kört nyújtja külföldieknek, azonban banki hitelt valószínűleg csak ott kap, ahol a megtakarítási számláját is vezeti. Ez azért is ajánlott, mert sok szlovén bank ad jutalmat az ügyfelek hűségéért, például jobb betéti kamatokat vagy alacsonyabb hitelkamatokat. Meg kell kérdezni, hogy van-e online bankolási lehetőség! Nem minden szlovén bank rendelkezik Internetes banki szolgáltatásokkal, ezt mindenképpen tisztázni kell számlanyitás előtt, a telefonos bankolásról is tájékozódni kell. Szükség van-e folyószámlahitelre? A legtöbb szlovén bank nem ad külföldiek számára (más EU tagországok polgárai számára sem) folyószámla hitelt. Erről szintén tájékozódni kell. Mit kell tudni a pénzfelvételről ATM automatánál? Egyes szlovén pénzintézetek bankkártyáival igen költséges lehet külföldön a pénzfelvétel. Ezt is meg kell tudni bankszámlanyitás előtt.

Kapcsolódó cikkek: Bankolás Szlovéniában

Hogyan lehet Ausztriában bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Bankolás és bankszámlanyitás Horvátországban

Céges és vállalati bankszámlanyitás Albániában

Banki átutalás az EU országok között

Szólj hozzá!

Címkék: szlovén bankszámlanyitás bankszámlanyitás szlovéniában szlovén bankok bankok szlovéniában

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr653559079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása