HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldi bankszámlát Svájcban érdemes megnyitni

2012.01.12. 17:33 külföldi bankszámla

SwitzerlandEgyre többen érdeklődnek az iránt, hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni. A kérdésre a jó válasz mindig az egyéni lehetőségektől és igényektől függ, de a legtöbb esetben a jó megoldás szinte mindig az, hogy Svájcban és Liechtensteinben érdemes bankszámlát nyitni.

1. Svájcban működik a banktitok
Ha egy svájci bankszámla tulajdonosa nem követ el bűntényt, akkor nem fogják kiadni az adatait, sem a nevét, sem a bankszámlaszámot, sem azt, hogy melyik bankban van számlája, sem azt, hogy mit vagy mennyit tart a bankszámláján. A svájci (és liechtensteini) banktitkot már megszületése (1934) óta temetik és támadják, ehhez képest folyamatosan megvédi a svájci bankok ügyfeleit a vegzálástól.

 

2. Svájc nem tagja az EU-nak, így nem vonatkozik a Svájcban tartott betétekre az automatikus adóinformáció-csere. Ha egy EU tagállam polgára az Európai Unió bármelyik országában nyit bankszámlát, akkor egy gombnyomással minden adatot közölnek róla, anélkül, hogy az adatkérés jogossága egyáltalán felmerül-e.

3. A vagyon Svájcban biztonságban van. A svájci és liechtensteini bankok nem szoktak tönkremenni. Az országban a középkorig nyúlnak vissza a bankolási hagyományok. Az ország földrajzi helyzeténél fogva az  sem valószínű, hogy Svájcot támadás érné, amely miatt veszélybe kerülnek a bankbetétek. Kiben bízzon az ügyfél, a kiéhezett országok kiüresedett ügyfélbiztosítási rendszerében vagy a jól feltőkésített svájci bankokban, amelyek mindig kifizették ügyfeleiknek, ami jár? A svájci banki szabályozások minősége jelentősen magasabb, mint bárhol máshol a kontinensen.

4.Devizakockázat elkerülése
A finoman szólva is “turbulens” gazdasági helyzetben igen könnyen értéküket vesztik a vagyonok, ha a fizetőeszköz értéke csökken. Ehhez képest egy svájci bankban többféle devizában vagy akár részben vagy teljesen nemesfémben vezetett bankszámlán őrzött vagyon nemcsak megőrzi, de növeli értékét.

5.Egy esetleges államcsőd vagy európai politikai földrengés esetén egyértelmű, hogy a vagyonok csak svájci és liechtensteini bankokban vannak biztonságban. Az elmúlt években többször is kiderült, hogy reális veszély az államcsőd, a teljes fizetésképtelenség, a banki szünet. Kivéve Svájcban.

6. Külföldre költözés, külföldi ingatlanvásárlás
Egyáltalán nem mindegy, hogy külföldön bármilyen szerződéskötéskor svájci bankszámláról megye- a kifizetés vagy valamelyik nevesincs kelet-európai pénzintézet  szerepel a szerződésben. Erre igenis adnak a komoly üzleti hagyományokkal rendelkező országokban. Ráadásul egy svájci bankszámla birtokában senki sem fog tudni a kifizetésről, üzleti versenytársai, irigyei nem értesülhetnek a pénzügyi műveleteiről, míg máshol az adatszivárgás hétköznapi jelenség.

A svájci bankipar nagyon fejlett, mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő bankot a nagy lakossági bankoktól a legexkluzívabb magánbankokig.

Fontos megemlíteni, hogy Svájcban az adóelkerülés nem számít büntetendőnek, így aki az adott jogi keretek között, legálisan kerüli el a magas adóterheket, teljes védelmet élvez!

Ide kattintva kérhet svájci bankszámlanyitási tanácsadást. Minden ügyfél igénye egyedi, szánjon rá egy kis időt, hogy jól döntsön egy olyan fontos kérdésben, amely generációkon át befolyásolja családja vagy vállalkozása anyagi helyzetét!

Kapcsolódó cikkek:

Külföldi bankszámlát gyorsan!

Mi kell külföldi bankszámlanyitáshoz?

Milyen külföldi bankszámlát kell nyitni?

Mit kell tudni külföldi bankszámlanyitáshoz?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben van Európában a legnagyobb biztonságban a bankban tartott pénz?

Svájc megvédi vagyonát az államtól

Svájci vagyonvédelem életbiztosítás segítségével

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bankszámla nyitás külföldi bankszámla nyitás bankszámla nyitás svájcban külföldi számlanyitás bankszámla nyitás külföldön svájci számlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr783540524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása