HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hol lehet lehet bankot alapítani? (II. rész)

2012.01.12. 17:22 külföldi bankszámla

kulfoldibankszamlainfo-offshore-bankalapitas-2A cikk a “Hol lehet bankot alapítani? I. rész” folytatása

Szamoa

Szamoán háromféle banki engedélyért lehet folyamodni. Az “A” osztályú offshore banki engedély birtokában bármely offshore banki szolgáltatás nyújtható. A “B1″ osztályú banki engedély lehetővé teszi a betétek fogadását és a kereskedelmi banki tevékenységet. A “B2″ osztályú engedély korlátozott offshore banki engedély, a pénzintézet nem fogadhat betéteket, kivéve, ha az saját leányvállalatitól érkezik. Mivel Szamoán az offshore bankok az offshore cégekkel megegyező kedvezményeket kapják, ez azt jelenti, hogy a bank profitja adómentes.

 

Vanuatu

Vanuatun több mint hatvan bankot jegyeztek be eddig, ez azt mutatja jól működő alacsony adózású központról van szó. A Vanuatun megszerzett banki engedély birtokában világszerte lehet banki tevékenységet folytatni, kivéve Vanuatu lakosaival. Vanuatun az offshore banki engedély megadásához szükséges minimális tőke félmillió amerikai dollár.

Kajmán-szigetek

A Kajmán-szigeteken is háromféle banki engedély igényelhető. Az első az “A” kategóriás engedély, melynek birtokában bármely banki szolgáltatás nyújtható a Kajmán-szigeteken, mind helyi, mind nemzetközi ügyfelek részére. A “B” kategóriás engedély birtokában a Kajmán-szigeteken csak offshore tevékenység folytatható és nem lehet helyi ügyfelek számára szolgáltatni. A harmadik licenc típus a “C”, amely gyakorlatilag ugyanazokat lehetőségeket biztosítja, mint a “B”, csak kevesebb a szükséges tőke.

Bahamák

Csak külföldön már működő pénzintézetek pályázhatnak banki engedélyre. Jelenleg kétfajta banki engedély van a Bahamákon, az egyik a korlátlan Bahama-szigeteki offshore banki engedély, amelynek birtokában bárkinek lehet szolgáltatni, és a korlátozott engedély, amelynek értelmében csak az előre jóváhagyott ügyfeleknek lehet szolgáltatni.

Anjouan
Anjouanon is kétféle banki engedély van. Az első “A” típusú engedély teljes körű szolgáltatást tesz lehetővé, helyi és nemzetközi ügyfelek számára is. A másik “B” típusú engedély csak Anjouanon tesz lehetővé offshore banki műveleteket és kizárja a szolgáltatásokat a helyi ügyfeleknek.

Grenada

Kétfajta banki engedély van Grenadán, az egyik a korlátlan offshore banki engedély, amellyel bárkinek lehet szolgáltatni és a korlátozott grenadai offshore banki engedély, ezzel csak előre jóváhagyott listán szereplő ügyfelekkel lehet bankolni.

Labuan

Csak működő külföldi pénzintézet pályázhat banki engedélyre. A banki engedély megszerzésére irányuló kérelmet a Labuani Offshore Pénzügyi Szolgáltatások Hivatalának kell beadni. Labuanon a banki engedély megszerzéséhez szükséges minimális tőke tíz millió RM,. A banki engedély meghosszabbítása évenként 80.000 RM.

Kapcsolódó cikkek:

Új bank alapítása

A pénz nyomának eltüntetése: gyakorlati útmutató

Kereskedelmi banki engedély megszerzése

Kereskedelmi bank vásárlásának költségei Guatemalában

Alacsony adózású bankolás és hitelezés

Alacsony adózású külföldi bank alapítás és banki engedély I.rész

A pénz útjának eltüntetése: Bevezető

Készpénz eljuttatása külföldi bankba vagy bankszámlára

Alacsony adózású bankolás egyszerre több országban: gyakorlati útmutató

Átverések offshore bank alapításkor

Seychelles bankszámla nyitás és bank alapítás előnyei

Offshore bankalapítás Mauritius szigetén

Offshorebank alapítás a Labuan-szigeten (Malájzia)

Szólj hozzá!

Címkék: offshore bank bank alapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr183540494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása