HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Miért Svájcban és Liechtensteinben van Európában a legnagyobb biztonságban a bankban tartott pénz?

2011.12.19. 13:54 külföldi bankszámla

 

svajci-biztonsagos-bankElőször is mert már csak ebben a két országban működik a banktitok.
Másodszor mert addig nem adják ki a svájci vagy liechtensteini bankszámla tulajdonosának adatait, amíg be nem bizonyosodik, hogy az ügyfél bűnt követett el.

Az elmúlt években a mindig mohó és pazarló kormányok pénzügyi magánélet elleni nemzetközi keresztesháborúja a banktitkot is jelentősen megtépázta.

 

 

A svájci bankok, a banktitok és a pénzügyi magánélet elleni támadást az OECD kezdte 2008-ban. Aztán egyre másra kerültek elő a svájci és liechtensteini bankoktól lopott ügyféladatok. Közben az Egyesült Államokban sarokba szorították a UBS svájci nagybankot. Olaszországban kamerákat szereltek fel a svájci határra és elemezték, hogy vajon állampolgáraik külföldi bankba járnak-e. Az idény nyáron nagy nehezen megszületett Németországgal és Angliával kötött svájci adóegyezményt az EU azonnal megtámadta és kilátásba helyezték, hogy a megállapodások ratifikálása esetén azonnal pert indítanak a tagállamok ellen.

Szóval úgy tűnik, hogy rájár a rúd a svájci és liechtensteini bankokra, de a valóság teljesen más. Ugyanis az olyan svájci magánbankok, amelyeknek nincsenek más országban fiókjaik, továbbra is a legteljesebb nyugalomban végzik a dolgukat, azaz vigyáznak az ügyfelek pénzére. Míg a svájci rendszert folyamatosan kritizáló országok kormányai bankjai komoly nehézségekkel küzdenek, addig a svájci bankrendszer teljesen egészséges.

Ami biztos, hogy az Európai Unió arra akarja kényszeríteni Svájcot, hogy adja fel a banktitkot és vegye át az automatikus adóinformáció-cserét. Ennek esélye azonban egyelőre még a nullánál is kevesebb, mert a svájci törvények nem teszik lehetővé. Nagyon nehéz terepen lavíroznak a svájci politikusok, hiszen a világ vezető hatalmai több (pl. USA) vagy kevesebb (pl. India) eséllyel zsarolják az alpesi országot. Ezért most úgy tűnik, hogy többfokozatúvá válik a banktitok. A gyengébb érdekérvényesítési képességekkel rendelkező országok állampolgárainak pénze marad Svájcban, a nagyhatalmak állampolgárai pedig máshová viszik a pénzüket, főleg Ázsiába, ahol  természetesen megszokott svájci bankjaik helyi “leánybankjai” várják a régi-új ügyfeleket.

Az EU-ban jelenleg egyetlen tagországban sincs biztonságban az állampolgárok pénze. Ennek oka az automatikus adóinformáció-csere. Ez azt jelenti, hogy minden ország adóhivatala tisztában van azzal, hogy állampolgárai hová és mennyi pénzt helyeztek biztonságba. Nem érdemes abban bízni, hogy nem tudják elérni a vagyonok hazavitelét, legalábbis eddig mindig sikerült, ha szükségük volt az állampolgáraik pénzére.

Kivéve Svájcban és Liechtensteinben, ahonnan csak a bűnözők adatait és pénzét adják ki. Azt pedig bizonyítani kell, hogy valaki bűnöző. Ha fennáll a lehetősége annak, hogy  “einstand” esete forog fenn, akkor bizony a bankszámla tulajdonos kérése nélkül bizony nem férhet hozzá senki a vagyonhoz. Természetesen azt is ellenőrzik, hogy a svájci vagy liechtensteini bankszámla tulajdonosa szabad akaratából döntött a betét elvitele mellett vagy kikényszerítették a belegyezését.

Kapcsolódó cikkek:

Svájc megvédi vagyonát az államtól

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci vagyonvédelem életbiztosítás segítségével

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Vagyonvédelem Svájcban

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci bankok svájci bankszámlanyitás lichtenstein banktitok liechtenstein bank lichtensteini bankszámlanyitás svájc banktitok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr433475540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása