HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankszámlanyitás Kamerunban

2011.12.13. 17:42 külföldi bankszámla

kamruni-bankszamlanyitasA kameruni bankszámlanyitás tulajdonképpen egyszerű feladat. A bankszámlanyitás folyamata ugyanis megegyezik az Európában megszokottal.

Attól függetlenül, hogy a kameruni bankszámlanyitás folyamatát személyesen, telefonon vagy az Interneten indítja el, szükség lesz az életkor, a lakcím, és jogi helyzet (belföldi  illetőség) bizonyítására.
Vinni kell az útlevél másolatait és igazolvány fényképeket is. A bank további dokumentumokat is kérhet, ezek pénzintézetenként eltérhetnek.

 

A bankban történő személyes találkozáskor mindenképpen szükség lesz az útlevélre és a kezdő betét befizetésére is. Gyakran kérnek fizetési kimutatást, minimális kezdőbetétként pedig 10.000 CFA frankot (XAF).

Az országban hitelkártyát csak a nagyobb szállodákban fogadnak el, a repülőtereken és a nagyobb nemzetközi üzletláncokat képviselő boltokban.
ATM bankautomatákat elvétve lehet találni Yaoundé és Douala városokban.

A csekkeket szintén nem fogadják el az országban, így az odalátogatóknak érdemes készpénzt vinniük magukkal, főleg a dollár és az euró használhatók.

Kapcsolódó cikkek:

Bankolás Angolában

Bankolás Tanzániában

Tanzániai bankszámla előnyei

Bankszámla nyitás Egyiptomban

Bankolás Algériában

Mire van szükség szudáni bankszámlanyitáshoz?

Vállalati bankszámla megnyitásának menete Dubájban

Dubai: alacsony adózású bankszámlanyitás menete

Dubai bankrendszere: Hawala

Madagaszkári bankok

Bankolás a Zöldfoki-szigeteken

Dél-Afrikai céges bankszámlanyitás menete

Bankszámlanyitás Dél-Afrikában magánszemély részére

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámlanyitás kameruni bankszámlanyitás bankszámlanyitás kamerunban kameruni bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr353460926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása