HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A kivándorlók világszerte több pénzt keresnek, de nehezebb pénzügyeik intézése

2011.12.09. 17:16 külföldi bankszámla

kivandorlas-penzA HSBC expatekről szóló globális felmérése szerint a kivándorlók 71 százaléka több pénzt keres kiköltözése óta.
A 31 országot vizsgáló felmérés szerint a Közel-Keleten a legáltalánosabb a jövedelem növekedése, például Szaúd-Arábiában(8.), Katarban (14.) és Bahreinben (16.).

Bár a kiköltöző világszerte élvezik az “expatséggel” járó anyagi előnyöket, a külföldi letelepedés szinte mindig bonyolultabb pénzügyi manőverekkel jár együtt, a kivándorlók 71 százaléka szerint átköltözésük óta összetettebb feladat a financiális kérdések intézése.

 

Egy expat számára a komplexitás egyszerűen elkerülhetetlen. Többségük számára bonyolultabb a pénz országok közötti mozgatása (73%), az eltérő pénznemek átváltása (70%) és az is, hogy pénzügyeiket régi és új országukban is intézni kell (68%).

Csak 54 százalékuk szerint okoz nehézséget viszont az adózási kérdések megoldása kiköltözésük után.

A pénzügyi feladatok összetettségét illetően az  Amerikai Egyesült Államok (82%), Svájc (81%), India (81%) és Brazília (81%) vezetnek.

Brazília kivételével azonban ezekben az országokban tartják legkevésbé érdemesnek az expatek offshore bankszámla fenntartását, Indiában 53%, Svájcban 51%, az Egyesült Államokban szintén 51%, míg a globális átlag 59 százalék. Ezek az expatek nem tartják fontosnak körülményeik miatt offshore bankszámla használatát vagy nincsenek tisztában az előnyeivel.

Ezzel szemben az expatek Thaiföldön (88%), Dél-Afrikában (85%) és Vietnamban (80%) tartják a legfontosabbnak az offshore bankszámlanyitást.

Az ezekben az országokban élő expatek legtöbbször dolgoztak vagy éltek már más országokban (Thaiföld 81%, Dél-Afrika 70%, Vietnam 83%), mint az átlagos átköltözők (68%) és kevésbé akarnak visszatérni eredeti hazájukba (16%, 21% és 7%), mint az átlagos expatek (24%).

Ez megmagyarázza, hogy miért releváns számukra az offshore bankszámla használata.

Kapcsolódó cikkek:

A pénz nem egyenlő a magasabb életminőséggel a kivándorlók számára

Megint a HSBC lett a legjobb internetes bank

HSBC a lopott banki adatokról

Expat: Hol érdemes letelepedni?

Expat életmód és pénzügyek I. rész

Expat: Miért költöznek külföldre?

Az Internet az expat legjobb barátja

Expat életmód és pénzügyek I. rész

Expat pénzkezelés: Költségvetés

Expat pénzkezelés: A tudás hatalom

A kivándoroltak húsz százalékának fogalma sincs a pénzkezelésről

Külföldi bank+Expat=Adókedvezmény

Expat adóoptimalizáció

Expat: legjobb helyszínek kitelepülésre menedzsereknek

Expat: külföldi alacsony adózású bankolás

Expat: Külföldi, adóhatékony befektetés

Expat: Külföldi, adóhatékony befektetés 2.

Expat nyugdíjasévek 1.

Expat nyugdíjasévek 2.

Expat: Hol könnyű vagy nehéz letelepedni?

Szólj hozzá!

Címkék: expat kivándorlás külföldi munka munka külföldön külföldi fizetés külföldi bér külföldi pénzügyek

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr703451634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása