HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A pénz nem egyenlő a magasabb életminőséggel a kivándorlók számára

2011.12.08. 22:53 külföldi bankszámla

kulfoldi-eletminosegA HSBC 2011-es Expat felméréséből egyértelműen kiderül, hogy a bevándorlók számára legnagyszerűbb pénzügyi lehetőségeket kínáló országok nem azok, ahol a bevándorló családok és gyermekeik a legjobb életminőséget érhetik el.

Azokban az országokban, amelyekben minden szempontból a legnagyszerűbb anyagi lehetőségek várják (akár kifejezetten luxus) az expateket, néha beilleszkedési és gyermekgondozási szempontból elég szegényesnek minősülnek.

 

A 2011-es Globális Gyermeknevelési Felmérés szerint az első helyen Franciaország végzett, Hollandia lett a második és Ausztrália a harmadik.
Ugyanezek az országok az expat jövedelmi felmérésben a lista végén szerepeltek (26., 29. és 22.), mégis ezekben az országokban a legjobb felnevelni a gyerekeket.

A gyerekek ezekben az országokban élvezik a legegészségesebb életet: a legtöbb időt ezekben töltik a szabadban (Franciaország 53%, Hollandia 53%, Ausztrália 75%), sokat sportolnak (Franciaország 47%, Ausztrália 81% és Hollandia 56%), mint az átlagos 47 és 46 százalék.

Ezzel szemben a gyermeknevelési felmérésben nem jól szereplő országok, mint Anglia (10. hely tíz ország közül), az USA (9. tíz országból) és Mexikó 8. tíz országból) sokkal jobban szerepeltek a pénzügyi összehasonlítás szempontjából (31 vizsgált országból a 9-10. hely).

Ezekben az országokban úgy tűnik, hogy joggal aggódhatnak a szülők gyermekük biztonságáért (az expatek globális aggódás átlaga ebben a kérdésben 16%). A kivándorlók szerint az új hazába költözés után romlott az utódok biztonsága (Anglia 28%, USA 25%, Mexikó 33%). Az Amerikai Egyesült Államokba (27%)és Mexikóba (33%)költözők szerint az oktatás színvonala is alacsonyabb, mint máshol lakhelyükön (20%).

Úgy tűnik, hogy külföldre költözéskor a szülők gyakran választhatnak a magasabb jövedelem és a jobb gyermeknevelési lehetőségek között. A  letelepedésre vagy munkára kiválasztott helyszín kiválasztásában is nagy szerepe van ennek. Az Angliába, az USA-ba és Mexikóba költözők nagy része munka/karrier miatt választja ezeket a területeket ((73%, 58% és 62%), míg a Franciaországba, Hollandiába és Ausztráliába költözők számára más szempontok is fontosak.

Néhány helyszín mindkét felmérésben kitűnően szerepelt. Hongkong és Szingapúr a jövedelem táblázat 6. és 2. helyén szerepelnek, míg gyermek nevelés szempontjából a 4. és 6. helyre kerültek. Ezekben az ázsiai országokban  kitűnő minőségű gyermek gondozásban részesülnek, mérsékelten egészséges az életmódjuk és úgy tűnik, hogy könnyen beilleszkednek.

Kapcsolódó cikkek:

Megint a HSBC lett a legjobb internetes bank

HSBC a lopott banki adatokról

Expat: Hol érdemes letelepedni?

Expat életmód és pénzügyek I. rész

Expat: Miért költöznek külföldre?

Az Internet az expat legjobb barátja

Expat életmód és pénzügyek I. rész

Expat pénzkezelés: Költségvetés

Expat pénzkezelés: A tudás hatalom

A kivándoroltak húsz százalékának fogalma sincs a pénzkezelésről

Külföldi bank+Expat=Adókedvezmény

Expat adóoptimalizáció

Expat: legjobb helyszínek kitelepülésre menedzsereknek

Expat: külföldi alacsony adózású bankolás

Expat: Külföldi, adóhatékony befektetés

Expat: Külföldi, adóhatékony befektetés 2.

Expat nyugdíjasévek 1.

Expat nyugdíjasévek 2.

Expat: Hol könnyű vagy nehéz letelepedni?

Szólj hozzá!

Címkék: kivándorlás külföldi élet kivándorlók külföldre költözés gyermeknevelés külföldön

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr793449404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása