HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hitel és jelzálog felvétele más EU országokban

2011.12.07. 17:52 külföldi bankszámla

kulfoldi-jelzalogA másik EU tagállamban található bank saját döntése a kockázat elemzése után, hogy ad-e hitelt, illetve elfogadja-e a jelzálog kérelmet.

A bankok nem diszkriminálhatják más EU tagállamok polgárait nemzetiségük miatt, a törvény kötelezi a pénzintézeteket az egyenlő bánásmódra. Azonban ha az ingatlan külföldön van, az igencsak megnehezítheti a jelzálog megszerzését.

A bankok gyakran tagadják meg a jelzálogot más országban található ingatlanra, vagy olyan ügyfelek számára, akik másik országban vannak bejelentve vagy más országból származik a jövedelmük.

 

Példa:
Meg kell kérdezni a bankot arról, hogy mi az ügymenet, ha az ingatlan egy másik országban van.

Ismail új munkát talált Angliában, ezert eladta Franciaországban vásárolt lakását. Majd angliai ingatlanvásárláshoz kért kölcsönt francia bankjától.

A bank azonban nem adta meg a hitelt, mert a biztosítékként szolgáló lakás külföldön van.

A banknak joga van eldönteni, hogy elfogad-e külföldi biztosítékot a kölcsön visszafizetésére.

Fogyasztói hitel

Az ingatlanhoz kapcsolódó hitelekhez hasonlóan a banknak joga van arról dönteni, hogy kölcsönöz-e olyan személyeknek, akik máshova vannak bejelentve, mint a bank működési területe, illetve olyan személyek esetében is lehet nehézség, akik ugyanazon ország állampolgárai, ahol a bank van, viszont más országban dolgoznak.

A pénzintézetek szabadon határozhatják meg hitelezési politikájukat, de nem diszkriminálhatják másik EU tagország állampolgárait nemzetiségük miatt.

Kapcsolódó cikkek:

Banki átutalás az EU országok között

Bankszámlanyitás egy másik EU tagállamban

Szólj hozzá!

Címkék: eu hitel eu jelzálog európai unió hitel európai unió jelzálog

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr653446213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása