HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Japán hitelkártyák, japán ATM, japán hitelek

2011.12.07. 17:30 külföldi bankszámla

japan-atmBankautomaták Japánban

A japán ATM bankautomaták lehetővé teszik, hogy az ügyfelek pénzt vegyenek fel, illetve fizessenek be vagy utaljanak át. Néhány helyen a bankautomaták nem fogadnak el külföldi kiállítású hitel vagy bankkártyát!

A japán bankok egy sor hasznos mellékszolgáltatást is nyújtanak. A telefon és közüzemi számlák is kiegyenlíthetők vagy be lehet állítani az automatikus utalást is. A legtöbb japán bankban lehet pénzt váltani is.

 

Japán hitelkártyák

Bár Japánban a készpénz még mindig elfogadottabb, mint a hitelkártya, ennek ellenére szinte mindenhol lehet már kártyával fizetni. A belföldi illetőségű banki ügyfelek igényelhetnek VISA? Mastercard, JCB és AMEX hitelkártyákat is. A hitelkártya kiadását elég szigorú procedúra előzi meg, így könnyen nehézségekbe ütközhetnek azok, akiknek nincsen japán állandó tartózkodási engedélye, japán felesége (férje) vagy nem ott adózik. A japán hitelkártya tartozást havonta teljesen ki kell fizetni és általában automatikusan levonják a japán bankszámláról. Hitelkártyás vásárláskor az ügyfél rendszerint eldöntheti, hogy kamatmentesen, azonnal kifizeti a vételárat (ikkatsu barai) vagy több hónapra elosztva fizet (bunkatsu barai), ez esetben kamatot fizethet.

Japán hitelek

A japán bankok rendkívül alacsony kamatok mellett kínálnak hitelt és jelzálogot, azonban igen nehéz a hitelt felvenni. A kérelmezőnek rendelkeznie kell egy megadott jövedelemszinttel, sok japán bank csak japánoknak ad kölcsön, jobb esetben is állandó tartózkodási engedély vagy japán házastárs szükséges.

A nagyobb japán bankok elérhetőségei:

Japan Postal Bank
Mizuho Bank
Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ
Sumitomo Mitsui Banking Corporation
Citibank Japan
Shinsei Bank
Seven Bank

Kapcsolódó cikkek:

Bankszámlanyitás Japánban

Egyre több az ázsiai milliomos

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

Hongkongi aranyszámla előnyei

Hong Kong ratifikálta a Magyarországgal kötött kettős adózást elkerülő egyezményt

Hongkongi alacsony adózású bankszámlanyitás menete

Betétvédelmi változások a hongkongi bankokban

Érdemes-e kínai bankszámlát nyitni?

Hogyan kell Sanghajban bankszámlát nyitni?

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Szólj hozzá!

Címkék: japán hitel japán bank japán atm japán bankautomata

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr553446153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása