HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankszámlanyitás Mongóliában

2011.12.07. 17:37 külföldi bankszámla

mongol-bankszamlaA mongol nemzeti valuta, a tugrik folyamatos felértékelődése miatt egyre érdekesebb a mongol bankrendszer. Mongóliában nagyon egyszerű a bankszámlanyitás folyamata, főleg  az EU tagállamaival összehasonlítva. Az országban igencsak erőteljes léptekkel fejlődik a bankrendszer, azonban egyelőre még nem minden megszokott banki termék elérhető, nincs jelzálog külföldiek számára és a finanszírozás is nehézkes. Az online (Internetes) bankolás még gyerekcipőben jár, azonban egyértelműen óriási segítséget jelent majd. A kamatlábak nagyon magasak és nehéz a kölcsönhöz jutás.

 

Például külföldi ingatlantulajdonosoknak nem kötelező a mongol bankszámla megnyitása, azonban mindenképpen előnyös.

Mongóliát jól ismerő pénzügyi szakértők a Golomt Bankot és a Trade Development Bankot ajánlják számlanyitásra, főleg megbízhatóságuk és a külföldiek számára nagyon fontos online banki szolgáltatásaik miatt.

Korábban említettük, hogy az Internetes bankolás még gyerekcipőben jár Mongóliában, ezért még nem lehet mongol bank vagy hitelkártyát csatolni az online számlához. Tehát a mongol bankszámla vagy Internetes vagy ját hozzá kártya, a kettő együtt még nem működik.

A mongol bankszámlanyitás menete

Miután sikerült kiválasztani a szükséges számla típusát, ki kell tölteni a formanyomtatványokat, ezek általában csak mongol nyelven elérhetők. Lehet kétfajta, tehát online és kártyás számlát is nyitni, azonban ezeket még nem lehet összekötni. A többféle pénznemben vezetett számlák még nem igazán terjedtek el Mongóliában, de az ügyfélnek lehet külön tugrik és dollár számlája is.

A számlanyitáshoz szükséges a kezdőbetét befizetése.

Bár a legtöbb mongol bankban a számlavezetés ingyenes, általában van kötelező minimális betét, amely legtöbbször 30 amerikai dollárnak megfelelő összeg, amelyet a mongol bankszámla megnyitásakor kell befizetni. Ez csak a számla bezárásakor szerezhető vissza.

Az Internetes bankolás is hasonló összegbe kerül, ez  tartalmazza a biztonsági rendszer igénybevételét is.

Az ügyfélnek hitelesíttetnie kell az aláírásmintáját. Erre bármelyik ulánbátori közjegyzőnél van lehetőség. Közjegyzőket bhármelyik bankfiók közelében lehet találni. A bankban kapott nyomtatványt alá kell írni, erre kerül egy nagy vörös pecsét, majd vissza lehet vinni a bankba. A hitelesítés 1500 tugrikba szokott kerülni.

Ezután a bankszámla aktív és azonnal használható. Az online lehetőségek aktiválására 24 órát kell várni.

Mongol bankszámla megnyitása külföldről:

Ha nem sikerül személyesen megjelenni Mongóliában, akkor érdemes valakit megbízni a bankszámlanyitással. Ilyenkor kell keresni egy megbízható partnert vagy szakértőt és adni neki egy korlátozott meghatalmazást. A folyamat megegyezik az általános bankszámlanyitási procedurával, csak a bankszámla aktiválása előtt a tulajdonos megkapja az aláírásminta hitelesítésére szolgáló nyomtatványt, majd ennek visszaérkezte után használható a mongol bankszámla.

Kapcsolódó cikkek:

Bankszámlanyitás Japánban

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

Hongkongi aranyszámla előnyei

Hong Kong ratifikálta a Magyarországgal kötött kettős adózást elkerülő egyezményt

Hongkongi alacsony adózású bankszámlanyitás menete

Betétvédelmi változások a hongkongi bankokban

Érdemes-e kínai bankszámlát nyitni?

Hogyan kell Sanghajban bankszámlát nyitni?

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Kazahsztáni bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok

Bankolás és bankok Üzbegisztánban

Céges és magánbankszámla megnyitása Azerbajdzsánban

Céges bankszámlanyitás Tádzsikisztánban

Bankszámlanyitás Mongóliában

Magán és céges bankszámlanyitás Grúziában

Örmény társasági bankszámlanyitás

Bankolás Ukrajnában

Orosz céges/társasági bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok

Bankszámlanyitás menete Oroszországban

Bankszámlanyitás Litvániában

Bankszámlanyitás menete Lettországban

Lett magán és céges/társasági bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok

Magánbankszámla Észtországban

Szólj hozzá!

Címkék: mongol bank mongol bankok mongol bankszámlanyitás mongóliai bankszámlanyitás bankszámlanyitás mongóliában

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr653446171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása