HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankszámlanyitás Japánban

2011.12.07. 17:26 külföldi bankszámla

japan-bankszamlanyitasA japán bankok nagyon hasonlóan működnek, mint más fejlett országok pénzintézetei. A bankrendszer szinte mindenfajta intézménye megtalálható a nagy nemzetközi bankoktól a helyi kis bankokig.

A legnagyobb japán bankok között vannak a: Japan Postal Bank, Mizuho,Tokyo-Mitsubishi UFJ, Sumitomo, Resona, Citibank és a Shinsei Bank. Egyre több a kifejezetten online bank, köztük a japan-guide.com szerint a Seven Bank a legnépszerűbb, amelynek szolgáltatásait az Interneten és az ATM automatáknál vehetik igénybe a japán bank ügyfelei.

 

A japán bankok az Európában már megszokott termékskálát kínálják: pénz betét, pénz kivétel, átutalások, pénzváltás és befektetés.

A legtöbb bank 9:00 és 15:00 óra között tart nyitva, hétvégénként és a nemzeti ünnepek alatt zárva vannak.  Az ATM-ek üzemideje általában hosszabb és hétvégén is elérhetők. Egyre több az éjjel-nappal igénybe vehető bankautomata is.

Japán bankszámla nyitás

Mind külföldi illetőségűek (nem rezidensek), mind turisták nyithatnak bankszámlát Japánban, ha rendelkeznek az úgynevezett “Alien Registration” kártyával.Ehelyett több bank japán jogosítványt is elfogad.
A konzervatívabb japán bankok viszont ragaszkodnak a személyes pecséthez (inkan).

A legtöbb japán bankban nincs bankszámlanyitási minimum betét és a bankszámla vezetése is ingyenes.  A japán kamatok hagyományosan alacsonyak, általában csak tört százaléknyi gyarapodással érdemes számolni. Ha megtörtént a bankszámlanyitási kérelem, akkor a hitelkártyát, stb, postán küldik ki. A bankszámlát megszüntetni viszont szigorúan csak személyesen lehet és szükség lesz minden iratra, még a személyes pecsétet is kérhetik.

Banki átutalás Japánban (Furikomi)

A banki átutalás természetesen az egyik legfontosabb pénzintézeti szolgáltatás Japánban. Ez az egyik legkézenfekvőbb mód a szigetországban az üzletmenethez, kifizetésekhez és számlák rendezésére. Az átutalás elindítása történhet személyesen a bankfiókban, a bankautomatáknál vagy online.  Az átutalás általában ugyanazon a munkanapon, még munkaidőben megtörténik. Az átutalás legtöbbször 200-500 jen közötti összegbe kerül, amit a feladó fizet.

Természetesen külföldről is lehet japán bankszámlára utalni, bár ez bonyolultabb és több időt vesz igénybe, az átutalás díja pedig több ezer jen is lehet.

Kapcsolódó cikkek:

Egyre több az ázsiai milliomos

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

Hongkongi aranyszámla előnyei

Hong Kong ratifikálta a Magyarországgal kötött kettős adózást elkerülő egyezményt

Hongkongi alacsony adózású bankszámlanyitás menete

Betétvédelmi változások a hongkongi bankokban

Érdemes-e kínai bankszámlát nyitni?

Hogyan kell Sanghajban bankszámlát nyitni?

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Szólj hozzá!

Címkék: japán bankok bankszámlanyitás japánban japán bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr913446132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása