HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Ingyenes svájci banki folyószámlanyitás otthonról?

2011.11.03. 10:06 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-folyoszamlaMiért kell Svájcban folyószámlát nyitni? Ilyenkor a gyanakvó olvasó rögtön pénzmosásra, adókerülésre vagy egy csőd körülményeinek elkerülésére gondol.

Ezek helyett érdemesebb azért bankszámlát nyitni Svájcban, hogy bizalmi kapcsolatban legyen a világ legversenyképesebb országával. Egy svájci bankszámla tulajdonosa üzleti partnernek számít és megismeri az alpesi ország kínálta lehetőségeket.

 

Egy egyszerű svájci folyószámla jóval biztonságosabb, mint más európai országok számlái. Azonban az olyan bankok, ahol az utcáról belépve lehet bankszámlát nyitni, nem képesek garantálni egy svájci magánbank legmagasabb szintű diszkrécióját.

A svájci folyószámla vezetésének egyetlen hátránya a viszonylag magas átutalási díj. Egy svájci folyószámlát érdemes rövidtávú megtakarítások kezelésére használni, illetve svájci üzletmenetet intézni.

Svájci folyószámla megnyitásához is érdemes szakértői segítséget kérni, így egyszerűbb eligazodni a sok pénzintézet kínálta lehetőség között. Arról nem is szólva, hogy a svájci bankszámlanyitással foglalkozó szakértők rengeteg időt és energiát tudnak spórolni, érdemes ingyenes tanácsadást kérni, például otthonról is lehet svájci folyószámlát nyitni, nem kell emiatt Svájcba utazni.

Magánszemély számára svájci folyószámla megnyitásához szüksége lesz az útlevél vagy személyi igazolvány hitelesített másolatára. A hitelesítést közjegyző végezheti el (kb. 15 eurós költség dokumentumonként) vagy olcsóbb megoldásként az illetékes önkormányzathoz is lehet fordulni (kb. 5 euró).

Bár lehet ingyenes folyószámlákat is találni Svájcban, az átlagos fenntartási költség havi másfél euró körüli összeg.

Kapcsolódó cikkek:

A többfokozatú svájci banktitok kialakulása

Svájci bankszámlanyitás alapfeltételei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás menete

Gyakorlati tanácsok svájci bankszámlanyitáshoz

Svájci bankszámla FAQ 1

Svájci magánbankok

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

3 komment

Címkék: svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci bankszámlanyitás otthonról

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr663349861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Martin Astin 2012.01.10. 03:00:51

Üdvözlet. A tükörblogon már szintén olvastam erről, de konkrétumot továbbra sem tudok. Hogyan lehet online svájci bankszámlát nyitni?

Szeretnék kihelyezni némi megtakarítást mindenféle utazás nélkül. S bár több helyen is találtam hasonló infókat, pontos útmutatással még nem találkoztam.

Első körben nem is feltétlenül Svájc a lényeg, hanem online külföldi bankszámlanyitási lehetőségek.

Autóm nincs, bár beszélek idegen nyelveket, de a banki zsragonnal bajban lennék, stb., ezért keresek egyszerű, gyors, kényelmes megoldást.

Alapvetően betétlekötés érdekelne (CHF, RUB, EUR), a költségektől függően passzívabb folyószámlával, bankkártyával.

Ehhez kaphatnék esetleg némi infót?

Köszönet a reflexióért.

Martin Astin 2012.01.10. 04:52:22

A DKB-Cashről tudtok valamit? Sajnos csak reklámoldalakat találok, mennyire megbízható ez a Kreditbank?

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2012.01.10. 22:08:46

@Martin Astin: Az ilyen lehetőségek erőteljesen függnek a betét nagyságától. Ugye teljesen online megoldás egyelőre nem létezhet, mert van az "Ismerd meg az ügyfeled" elv, ennek értelmében mindig kell személyesen találkozni az ügyféllel. Ami működik az az, hogy ha szeretnél bankszámlát nyitni valamelyik magánbankban, akkor ugye el kell küldeni a hitelesített dokumentumokat és a bank képviselője meglátogat közvetlenül a bankszámla megnyitása előtt vagy érdekes módon utána, azonban magánbanki számla megnyitásához már kicsit több pénz kell, mint egy átlagos bankszámla esetén.
Ha írsz az info@kulfoldibankszamla.info emailcímre, vagy felhívod a +41 445866863 számot (skype-ról ingyenes), akkor mindenben segíteni fognak, pl. ingyenes tanácsadással.

Megnéztem a DKB-Cash oldalt. Kérek róla tanácsot, mert nem szeretnék megalapozatlanul nyilatkozni, de egy sor "érdekes" dolgot látok, a magyar változat biztosan tele van képtelenségekkel, a német szabályszerűbbnek tűnik. De olyan nincs, hogy EU-ban lévő betétnél ne legyen kamatadó(ha van kamat), illetve ne kelljen egyértelműen azonosítania magát az ügyfélnek.
süti beállítások módosítása