HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci parlament, választás, képviselők

2011.10.25. 10:51 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-parlament-szenatus-kormanySoha még ennyien nem indultak el a svájci választásokon, most 3458 jelölt versengett a Képviselőház 200 helyéért és a szenátusi 46 posztból is elkelt 44.

Svájcban 5.1 millió a választópolgárok száma, köztük 700.000 külföldi. Körülbelül 21.000 külföldön élő svájci adhatta le a szavazatát a próba e-szavazási rendszer segítségével.

 

 

A részvétel a választásokon 49% volt, a legtöbb szavazatot postán adták le.
A választásokat négy évente október második felében tartják. Az új héttagú kabinetet december 14.-én választja majd az új parlament.

A Képviselőház (Nemzeti Tanácsnak is hívják) a kétkamarás parlament egyik része. 200 tagját közvetlenül az emberek választják (a kantonokban). Minden kanton a népességének megfelelő számú képviselőt küldhet a parlamentbe. A Képviselőház és a Szenátus Bernben működnek és rendszeresen tartanak közös üléseket. A parlamentet gyakran nemzetgyűlésnek is nevezik.

A svájci kormány (Szövetségi Tanács) hét miniszterből áll (szövetségi tanácsosok), mindegyikükhöz egy minisztérium tartozik. Őket a parlament közös ülésén négy évre választják. A kabinetminiszterek felváltva egy évig látják el a svájci elnöki posztot. A svájci elnök feladata leginkább ceremoniális és a miniszter elnöksége alatt is felelős a rá bízott tárcáért.

Kapcsolódó cikkek:

A centrumpártok a svájci választás igazi nyertesei

Svájci magánbankárok szerint elég volt az EU-val kötött adóegyezményekből

A svájci bankok keletre tekintenek

Lassan veszik át az új szabályokat a svájci magánbankok

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Svájci biztonságba menekül a gazdagok és a szegények pénze

Ázsiában a magánbankárok többet keresnek, mint Svájcban

Szólj hozzá!

Címkék: svájci választás svájci parlament svájci kormány svájci szenátus

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr13328318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása