HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Privát bankszámlanyitás privát bankban

2011.10.25. 10:57 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-privatbank-privatbankszamlaSok cikket írtunk már a magánbankolásról, de olvasói kérdésekből kiderült, hogy nem mindenki érti, hogy  a privát és magánbankolás egy és ugyanaz.

A privátbankok (magánbankok) lényege az, hogy személyre szóló szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek. A privátbankok általában eltérő lehetőségeket nyújtanak az általános pénzintézetekben megszokottól.

 

 

A legfontosabb különbség az, hogy nem mindenki nyithat privátbanki számlát, a legtöbb ilyen intézmény csak ajánlás útján fogad ügyfelet. A legnagyobb bankoknak is vannak privátbanki egységeik, de az ezek által nyújtott szolgáltatások diszkréciója és hatékonysága nem versenyezhet a jóval kevésbé feltűnő kis, akár családi tulajdonban működő privátbankokéval.

A jó privátbank kiválasztásának egyik titka az, hogy a pénzintézetnek ne legyen bankfiókja, vagy banki tevékenységet végző kirendeltsége a privátbanki számla tulajdonosának hazájában. Így a privátbankot nem lehet egyszerűen kényszeríteni vagy zsarolni, hogy hozzáférhessenek az ügyfél bankszámlaadataihoz.

A privátbankok számlavezetési díjai általában magasabbak a megszokottnál, de ennek oka a figyelem és a szolgáltatás minősége, amellyel nem érdemes összehasonlítani, ahogyan egy átlagos bankban bánnak az ügyfelekkel.

A jó privátbanki számla megnyitásához nem kell külföldre utazni, mert az ügyfelet meglátogatja a bank képviselője, hogy a legmegfelelőbb kapcsolat alakulhasson ki. Lényeges, hogy a privátbank nem egyenlő a privátbankárral.

Privátbankokban (főleg Svájcban és Liechtensteinben) lehet úgynevezett “számmal jelölt” vagy “anonim” bankszámlákat nyitni. Ilyenkor az ügyfél adatait csak a bank magas rangú hivatalnokai ismerik, az illetéktelen kezekbe kerülhető levelezésen pedig általában egy számsor jelöli az ügyvédet.

Mikor érdemes privátbanki számlát nyitni?
A nemzetközi tapasztalat az, hogy amikor valaki megérti, hogy jómódú és szüksége van a profi vagyonkezelési lehetőségekre, akkor privátbankhoz fordul. Azonban Kelet-Európában ez a pillanat gyakran akkor következik be, amikor a jövendő ügyfél valamit félteni kezd és biztonságban akarja tudni, legyen az vállalkozása vagy családja jövője.

Hogyan kell privátbankban privát bankszámlát nyitni?

Minden ügyfél helyzete és lehetőségei eltérnek. Érdemes ingyenes tájékoztatást kérni és ajánlást, hogy komoly privátbankkal lehessen felvenni a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci magánbankok

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Magán (privát) offshore bankszámla

Miért akarnak egyre többen számmal jelölt külföldi bankszámlát nyitni?

Hogyan lesz valakiből magánbankár? (private banker)

Szólj hozzá!

Címkék: privátbank privátbankár privátbankszámla privátbankok bankszámlanyitás privátbankban

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr73328327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása