HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Az osztrák bankok felkészültek a válságra

2011.10.21. 14:04 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-ausztria-bankAusztria bankszektora jól felkészült a krízis kezelésére, nyilatkozta Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter.

“Az osztrák bankoknak biztosítaniuk kell, hogy elegendő az alaptőkéjük egy esetleges krízis idejére”, mondta Fekter és hozzátette, hogy az európai országoknak olyanra kell alakítaniuk a banki törvényeiket, hogy megfeleljenek egy válság kezelésére.

Szerinte nem kell emelni az osztrák adókat, hanem a bankoknak kell képesnek lenniük alaptőkéjüket emelni.

 

“Vannak tartalékaink, pénz van a kezünkben” mondta Fekter, utalva a 2008-as banki szabályzára, amely segített stabilizálni a bankszektort.

A pénzügyminiszter azután nyilatkozott újságíróknak, hogy az Erste Group Bank AG a hét elején bejelentette, hogy Romániában és Magyarországon működő leányvállalatainak leírásai és a rájuk eső díjak miatt 2011-ben 920-970 millió eurós veszteséget várnak, jelentette a foxbusiness.com.

A bank azt is bejelentette, hogy legalább egy évvel elhalasztják a korábban az államtól kapott segítség előtörlesztését. Korábban ugyanis úgy tervezték, hogy még 2011-ben visszafizetik az állami segítséget.

Kapcsolódó cikkek:

Mi történik az osztrák bankokkal?

Mi történik az osztrák banktitok felfüggesztése esetén az ügyféllel?

Van osztrák banktitok?

Hogyan nyisson bankszámlát Ausztriában?

Osztrák bankok

Társulási háttérinformációk osztrák bankszámlanyitáshoz

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: osztrák bankszámlanyitás osztrák bankok bankok ausztriában osztrák céges bankszámlanyitás osztrák bankszámla osztrák bank ausztria bank ausztria bankok ausztria bankszámlanyitás ausztriai bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr793319936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása