HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A legfontosabb offshore pénzügyi központok listája

2011.10.20. 09:39 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-legnagyobb-offshore-penzugyi-kozpontokÉrdekes listát állított össze az IMF az offshore pénzügyi központokról. A legérdekesebb megállapítás egyébként a teljes listát illetően az volt, hogy offshore ellenes keresztesháború ide vagy oda, ma már szinte több az alacsony adózású és/vagy offshore pénzügyi központ, mint a magas adózású központok!

A következőkben a legfontosabb offshore pénzügyi központokat tárgyaljuk:

-Bermuda, a legnagyobb saját viszontbiztosítási (captive insurance) központ, de jelentősek az ott kezelt offshore alapok és a repülőgép regisztrációs tevékenység is.

 

-Brit Virgin-szigetek, ahol a legnagyobb számú offshore cég található.

-Kajmán-szigetek, a legnagyobb offshore eszközkezelő alapok központja, erős befolyással az amerikai értékpapír piacra.

-Jersey, az angol nemzetközösségi területek legnemzetközibb állama, legalábbis az offshore központok között. Jersey nagyon erős banki és alapkezelési műveletekben, valamint sok a pénzügyi központ munkáját segítő ügyvéd és alapkezelési menedzser is.

-Luxemburg a kollektív befektetési struktúrák piacvezetője (UCITS) és állítólag a legnagyobb Eorobond kibocsátó, bár a statisztikák nem ezt mutatják.

-Szingapúr óriásit fejlődött, vagyonkezelési paradicsom és 2009. óta a negyedik legnagyobb pénzügyi központ. Nagyon erős a fedezeti alap szektor és a magánbanki szolgáltatások évi harminc százalékkal erősödnek.

A következő offshore központok valamilyen piaci résre specializálódtak:

-Bahamák, ahol rengeteg hajót regisztrálnak. Egykor a szigetek voltak a legdivatosabb pénzügyi központ, de az 1970-es években elért függetlenség óta jelentősen megváltozott helyzet.

-Panama szintén jelentős tengerészeti bázis. Korábban Bermudával együtt a leghamarabb kialakult offshore adóparadicsomok közé számított, de jelenleg a Virgin-szigeteken már több offshore céget jegyeznek be.

Az ALB által közzétett felsorolás csak a legfontosabb helyszíneket tartalmazza, de kulfoldibankszamla.info szerkesztősége szerint nagy vétek lenne kihagyni Gibraltárt, Belizet, Hongkongot és még sok olyan alacsony adózás területet, ahol érdekes módon még a világválság ideje alatt sem állt le a fejlődés. Nem kell nagy gazdasági szakértőnek lenni ahhoz, hogy valaki összefüggést találjon az alacsony adók és a prosperitás között.

Kapcsolódó cikkek:

Offshore szigetek a csatornán

Az adózatlan vagyonok Ázsiába tartanak?

Magánvállalkozók adócsökkentése panamai cég bankszámlájával

Szingapúri banktitok és a szingapúri bankszámlanyitás előnyei

Melyik a legbiztonságosabb külföldi(offshore) bank?

Második útlevél: Panama

Szólj hozzá!

Címkék: offshorecég offshore bankszámlanyitás panama offshore offshore adóparadicsom bermuda offshore jersey offshore bahamák offshore virgin offshore kajmán offshore

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr213316878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása