HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Calmy-Rey Brüsszelben védi a svájci érdekeket

2011.10.12. 10:57 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-kulugyminiszter-micheline-calmy-reyMicheline Calmy-Rey az első olyan svájci kabinet miniszter, aki részt vesz Brüsszelben az Európai Parlament bizottsági meghallgatásán.

A megtárgyalt kérdések között szerepelt a diktátorok vagyona, a kétoldalú kapcsolatok és az adómegegyezés Svájc és Németország között.

Calmy-Rey azt is elmagyarázta, hogy Svájc a “tiszta pénz” stratégiát követve folytatja a forrásadó rendszert, de szívesen tárgyalnak erről további országokkal, bár eddig csak Görögország érdeklődött.

 

A vádakra, miszerint a gazdag görög a svájci bankszámláik segítségével kerülik el az adókat, Calmy-Rey azt mondta, hogy Svájcnak nem érdeke adócsalók pénzét őrizni.

Elutasította azt a feltételezést is, hogy 200 milliárd dollárnyi összeg folyt Görögországból Svájcba. “Az emberek túlbecsülik, hogy mi van a svájci bankok széfjeiben, mondta a miniszter asszony.

Calmy-Rey arra is rámutatott, hogy Európában Svájc úttörő szerepet játszik a leváltott kormányok vagyonának visszajuttatásában a népnek, ezt még az európai képviselők is elismerték.

Kapcsolódó cikkek:

A többfokozatú svájci banktitok kialakulása

Aláírták az offshore adócsalási vita végét jelentő szerződést Berlinben

Mi lesz a Svájcban őrzött adózatlan vagyonokkal?

Svájci biztonságba menekül a gazdagok és a szegények pénze

Egy bázeli főbankár elutasítja az amerikai ügyfeleket

Svájci bankszámlanyitás alapfeltételei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás menete

Gyakorlati tanácsok svájci bankszámlanyitáshoz

Svájci bankszámla FAQ 1

Svájci magánbankok

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci adók micheline calmy rey svájci eu adóvita

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr253296967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása